Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A közelmúltban a PECSA Music Hallban mutatta be az Anti Fitness Club harmadik, “Metamorphosis” című nagylemezét. Itt hangoztak el elsőként az új album dalai, melyek osztatlan sikert arattak a koncerten összegyűlt óriási rajongótábor, valamint a szakmabeliek körében is.

Az Anti Fitness Club új fejezethez érkezett. Friss zenei anyaguk segítségével ismét új oldaláról mutatkozik meg az AFC:

“Franz Kafka Átváltozás című novellája segített a címalkotásban, bár ez a mű egy egészen másféle metamorfózis, mint amire én gondoltam. Épp az ellenkezője! Olyan címet akartam, ami egyértelműen érzékelteti, hogy megint léptünk egyet előre, fejlődtünk, kinyíltunk, így letisztultabb, érettebb lett az új anyag. A ‘Metamorphosis’ leginkább házi stúdiómban íródott. Nemrégiben elkezdtem zongorázni, ami nagyban befolyásolta a lemez hangulatát: bővelkedik elektronikus, szintis témákban, de a klasszikus zenei elemek is ennek köszönhetően keltek életre” – mesélte az idén tizedik születésnapját ünneplő zenekar dalszerző-frontembere, Molnár Tamás, majd hozzátette: “Nyíltan írtam az érzéseimről, ihletet adtak a világunkban zajló események, helyet kaptak mélyebb, gondolatébresztő tételek, de akadnak könnyed, optimista megközelítések is.”

Ezen az albumon kapott helyet az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjéből már jól ismert “Lesz, ami lesz”, de az új AFC-himnusz, a nemrégiben videoklippel debütáló “Mennyország” is. Az új felvételhez készült kisfilmet alig néhány hét alatt már több mint háromszázezren tekintették meg a YouTube-on, emellett a “Mennyország” a legnépszerűbb zenetévék és rádiók műsorán rotációban pörög.

A lemez egyik dalában szólózik a Hooligans gitárosa, Tóth Tibi, míg egy másik nótában egy 25 tagú gyerekkórussal kiegészülve nyomatékosítja a zenekar a környezetvédelem fontosságát. Külön érdekesség, hogy ebben a kórusban kezdett el énekelni a frontember is.

Sokak szerint meglehetősen markáns albumot raktak össze a srácok, melyet nyári fesztiválfellépéseiket követően őszi klubturnéjukon visznek színpadra országszerte.