KezdőlapHírekMadonna új albuma No.1 lett

Madonna új albuma No.1 lett

-

Madonna ismét megcsinálta, a Billboard 200-as lista No.1 pozíciójára jutott. Annak ellenére, hogy az MDNA rengeteg negatív kritikát kapott, mégis szinte elkelt már belőle 360.000 példány.

Hirdetés

Minden idők legsikeresebb énekesnője, a Pop Királynője 12-dik stúdióalbumával ismét a slágerlisták élére tör. Az MDNA máris első a Billboard 200-as listán, így a nyolcadik Madonna-album ami felkerült az első pozícióra.

Az 53 éves popikont csak Barba Streisand előzi meg, ami a No.1 stúdióalbumok számát illeti.

Hirdetés

A zene kedvelőinek megsúgjuk miben áll Madonna új albumának sikere. Ha Madonna mindent a tökéletes recept szerint csinált volna, valószínűleg nem ad el 358.000 darab albumot az MDNA-ből, és nem előzi meg Lionel Richie “Tuskegee” című albumát, amelyből 200.000 darab fogyott, vagy Adele-t a “21”-el, amelyből 125.000 fogyott ennyi idő alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=txj3eRoDT5o&feature=related

De mit tett Madonna, hogy megnyerje a Billboard 200-as hajszát?

Aki a szakmában dolgozik az tudja, hogy a legtöbb pénz a koncertekből és a turnékból érkezik, így Madonna és managere, Guy Oseary úgy döntöttek nem promoválják az albumot, a SuperBowl show után. Madonna adott egy két interjút, de új albumának dalait sehol másutt nem népszerüsítette.

A Pop Királynője ehelyett a hamarosan következő turnéjára koncentrál, gyakorolt, első nagyszabású showja Tel Aviv-ban lesz, május 29-én. Nem hiába a Pop Királynője, így nem hibázhat, fenomenális showt kell nyújtania. A színpadon minden lesz, tánc, díszlet, kosztümök, táncosok és természetesen Madonna.

A trükk az album népszerűsítésében az volt, hogy minden vásárló, aki jegyet vásárol a Ticketmaster oldalon az ingyen kapott egy példányt az új albumból. Nem számított, hogy az amerikai vásárló a 60 dolláros jegyből, vagy a 360-ból vásárolt, mindenki megkapta a CD-t digitálisan, vagy hordozható formában. A Billboard úgy döntött, hogy csak a fizikai CD-t veszi számítása, előremenőleg pedig 200.000 példány eladását jósolták meg, de máris hatalmasat tévedtek.

Igen. Madonna ismét megcsinálta, és ez még csak a kezdet. Ami a legérdekesebb, hogy az MDNA album első héten több példányban kellt el mint Beyonce vagy Britney Spears albuma, főleg úgy, hogy csak két dalt mutatta be: Give me all your luvin’ és a Girl Gone Wild!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek