Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ma este indul a háromrészes A Dal című Eurovíziós verseny az m1-en és a Duna World csatornán, ahol Magyarorság kiválasztja azt az előadót, csapatot, aki idén képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Január 28., február 4. lesz az elődöntők dátuma, február 11-én pdig a magyar döntőből kiderül ki képviseli Magyarországot Bakuban. Úgy döntöttem, hogy Live Bloggingot tartok, azaz élőben kommentelem a Doily.hu oldalon a versenyt és ha van kedvetek tartsatok velem, kommenteljük együtt az eseményeket. Megtehetitek ezt Facebook kommentben is.

A ma esti showban a következő előadókkal és dalaikkal ismerkedhetünk meg:

Molnár Ferenc Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound of Our Hearts
Dancs Annamari – Feel
Gallusz Niki és Vizy Márton – Európa, egy a szívünk
Heincz Gábor “Biga” – Learning To Let Go
Kállay-Saunders András – I Love You
Kökény Attila és Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt
Tóth Gabi – Nem kell végszó
Krisz Rudi – A fél veled egész
Pély Barna, Pál Eszter és Pál István „Szalonna” – Open Your Heart

Biztos befutóként látom Caramelt és Tóth Gabit, de akár a Kökény Attila és Bencsik Tamara páros is bejuthat a döntőbe. Krisz Rudi és Pély Barna dalainak sok esélyt nem adok. Dancs Annamari az erdélyi közönséggel akár befutó is lehet a döntőben.

A január 28-i mintegy százperces élő adásban a versenydalok mellett Bayer Friderika is színpadra lép, és elénekli Magyarország eddigi legsikeresebb eurovíziós dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? című Jeney Szilveszter-szerzeményt, amely 1994-ben negyedik lett Dublinban.

Élőben itt nézhetitek A Dal műsort:

m1 http://videotar.mtv.hu/livem1.aspx
Duna World http://www.dunaworld.hu/televizio.html

Szerintetek ki lesz ma este a befutó? Melyik a 10 közül a kedvenc dalod? Hogy rangsorolnátok a dalokat?

És akkor kezdődjön a live blogging. Várok mindenkit kommentelni.

19:40 – Alig van hátra fél óra az első elődöntőből. Az énekesek már lázasan készülnek, én meg már alig várom az élő produkciókat. Ti kinek szurkoltok?

20:15 – És felcsendül az Eurovízió ismerős betétdala, kezdődik a ma esti elődöntő. Színpadon Kapocs Zsóka és Gundel Takács Gábor.

20:21 – És kezdődik a verseny. Elsőként Kökény Attila és Bencsik Tamara lép színpadra. Gyengén indult a produkció, de aztán eléggé belemelegedett a két egykori Megasztáros. Nektek hogy tetszik?

20:24 – Tetszik a stúdió és az énekesek felkonferálása. A zsűri eléggé leértékelte a produkciót, mind a négyen 6 ponttal jutalmazták a dalt. 24 pontot szerzett a duó.

20:28 – Érkezik Kállay-Saunders András, kíváncsi vagyok milyen lesz élőben. Tolvai Renátának énekeli a dalt.

20:32 – Szerintem elég gyengén énekel élőben, reszketett a hangja nagyon. A zsűri 32 pontot adott Andrásnak.

20:35 – Érkezik Pély Barna dala. Sok esélyt nem adok neki, a népi elemekért a zsűri favorizálhatja.

20:41 – 29 pontot szerzett Pély barna a zsűritől. Érkezik Dancs Annamari Feel című dalával. Túl sok a mozgás, kezd kifulladni. Magyarul viszont jobban tetszik a dal. 15 pontot kapott a zsűritől. Eddig ez a leggyengébb.

20:49 – Heincz Gábor erősen kezd. Jól megy neki ez a stílus. Kedves kis produkció, hasonlít kicsit Rybakéra. Ez a dal tetszett.

20:55 – Érkezik a Compact Disco, őket sokan szeretik. A színpadi megjelenésük is nagyon jó. A zsűri imádta a dalt, 39 ponttal jutalmazta.

21:05 – Krisz Rudinak nagyon nem volt jó a produkciója. Ennél azért Dancs Annamari is jobb volt.

21:09 – Gallusz Niki szépen énekel, de azért mindketten elmehetnének egy angoltanárhoz. A kiejtésen van mit javítani.

21:11 – A kezdő technikai miatt ismét előadják a dalt. A zsűri szerette a dalt, ezért 31 pontot kaptak. A 4. helyen állnak.

21:17 – Következik Tóth Gabi. Neki van az egyik legjobb dala a versenyben, valami eszméletlen produkciót várok tőle.

21:21 – Gyönyörű volt az a piros ruha, de sokkal jobb lett volna ha hosszú a haja. Felrobban a színpad Gabitól. Nagyon jó produkció volt. 34 pontja van, a 3. helyen szerepel.

21:24 – Érkezik utolsóként Caramel – Vízió című dalával. Ő nálam a második legesélyesebb.

21:29 – Caramel 37. pontot kapott.

21:29 – A Compact Disco, Heincz Gábor és Caramel bejutott a döntőbe, Tóth Gabi épp, hogy lecsúszott.

21:30 – Elindult a szavazás, a nézők egy előadót még tovább juttathatnak.

21:45 – Friderika előadja a Kinek mondjam el vétkeimet című dalát, amellyel Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon.

21:54 – Elhangzik a Volare című dal is, amely az 1958-as Eurovíziós Dalfesztiválon Domenico Modugno előadásában harmadik helyezett lett; ezúttal Kolovratnik Krisztián és Fenyő Iván fogja elénekelni.

22:04 – A közönség szavazatai alapján Tóth Gabi is bekerült a döntőbe. Szép volt Gabi.

2012.02.04 – Ma este van a magyar Eurovíziós Dalfesztivál második fordulója, akárcsak múlt héten most is Live Bloggingot tartunk.

20:14 – Kezdődik a második elődöntő. Remélem ma este sokkal jobb showt látunk majd, és elmaradnak a technikai hibák, a zsűri meg visszavesz a nagyokos arcából. Idétlen szoknyája van Kapócs Zsókának. Még a promót is az X-Faktortól nyúlták. Eredetiséget nem láttam benne.

20:21 – Elsőként a magyar “Take That” lép sz1npadra, Dance a daluk címe. Erre kíváncsi vagyok.

20:24 – Jó ötlet volt a láncoslányokat is bevinni a produkcióba, de nem tudom eldönteni, hogy szeretem a dalt vagy sem. Csiszárnak tetszett de csak 6 ponttal jutalmazta a produkciót, C’mon! Wolf Kati súlytalanságban szenvedett, 6 pont nála is döntő volt. 26 pont a Monsoonnak, ezzel biztosan nem kerülnek be a döntőbe!

20:28 – Tele van ez a srác érzésekkel és mély gondolatokkal. A Csillagok az egyik legszebb dal a 20 dal közül, a produkciónak is van valami előkelősége, hangban azért lehetne erősebb.

20:33Wolf Kati is szereti a dalt – gyere ide a keblemre :D, meglepően jó pontozást adott a zsűri Petinek. Na végre kinyílt a szemük. 33 pont!

20:36 – Jönnek a plázacicák betanult szöveggel, haha. És beindult a technikai bakisorozat :)) A trió nagyon hajaz az európai popra, olcsó! Ennek a dalnak tele kellene lennie energiával, a három grácia mégis mintha unná az egész produkciót! Mehetnek a süllyesztőbe! Yeh, OK!

20:42 – Jön a Like a Child! Ez az egyik legjobb dal a produkcióban! Kíváncsi vagyok rá!

20:44 – Juli egyik lábáról a másikra áll. Nos egy játékos dalról nem ezt várná el az ember. Több energiát könyörgöm. Ma este mindenki el van punnyadva.

20:50 – 35 ponttal vezetik a versenyt.

20:50 – Kiss Gina épp most fejezte be a dalát, de már most nem emlékszem rá.

20:58 – Az Anti Fitness Clubról mindig a Tokio Hotel jut eszembe! Molnár Tamásnak egyértelműen van hangja! 34 pont a csapatnak, ezzel a második helyen állnak.

21:05 – Nikára nagyon kíváncsi vagyok. Gyerekként imádtam a Papa ne félts című dalát. Veress Mónika igazi nő lett, a hangja is csodálatos. Ő lenne a magyar Shania Twain? Wolf Kati úgy röhincsél mint egy kis fruska :))

21:11 – Jó érzem, hogy a zsűri ma este visszafogott a nagyképűségből, mézesmázosra vettek, mindenkit szeretnek?

21:33 – Gyurcsík Tibor nagyon szerény, meglepően jól kezdi a dalt. Nagyon szeretem ezt a dalt, de azért van Tibinek mit javítani az énekben. Megvan az első 10., Rákay Philiptől. És ott van a második 10., Rakonczaitól, Wolf Kati pedig elolvad Tibitől, megvan a harmadik 10. 39 ponttal vezet Tibi, ezzel bejutott a döntőbe.

21:20 – Tolvai Reni bőrszerkóban domborít, félmeztelen bőrszerkós srácokkal.

21:23 – Gyenge és kifulladt produkcióra sikeredett. Sokkal jobbat vártam Renátától. A zsűrinek ma este csak mind icipici bajai vannak a produkciókkal.

21:27 – Király Linda biztos a himnusz-bakira gondolt a kisfilmben :))

21:27 – Úristen micsoda hárpia fejet varázsoltak neki… A hangja még mindig gyönyörű, csak a grimaszokat hanyagolná.

21:36 – A zsűrinek döntenie kell Királyék és Fábián Juli között, hiszen mindkettőnek 35 pontot adott, de csak egy kerülhet be a döntőbe, a negyedik produkciót a nézők választják ki, kelnek az SMS-ek. Tiszta Megasztár és X-Faktor, már vártam, hogy valamelyik elsírja magát…

21:38 – Király Lindáék a döntőben. Nekem mindkét produkció tetszett, de ez a szavazás…

22:13: – Gyurcsík Tibor, Veres Mónika, a The Királys és Fábián Juli a magyar Eurovízió döntőjében