Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Mad Men – Reklámőrültek című televízió-sorozat kapta a legtöbb – összesen 19 – jelölést az Emmy-díjakra – hozták nyilvánosságra csütörtökön Los Angelesben.

A Mad Men mellett a Modern család című széria lehet a legrangosabb amerikai televíziós elismerés másik nagy győztese. A Reklámőrülteket a legjobb drámai sorozatok között, a Modern családot a legjobb vígjátékszériák mezőnyében is jelölték – derül ki az Emmy-díj honlapjáról.

A drámasorozatok kategóriájának esélyesei a Mad Men mellett a Trónok harca, a Gengszterkorzó és A férjem védelmében című produkció, valamint a Tiszta szívvel foci és a Dexter. A legjobb vígjátéksorozatnak járó díjért az Agymenők, az Office, a Glee – Sztárok leszünk, a Parks and Recreations és A stúdió versenyez a Modern család mellett.

A színészek között Steve Buscemi (Gengszterkorzó), Kyle Chandler (Tiszta szívvel foci), Michael C. Hall (Dexter), Jon Hamm (Mad Men – Reklámőrültek), Hugh Laurie (Doktor House) és Timothy Olyphant (A törvény embere) is díjban reménykedhet, őket drámai sorozatokban nyújtott alakításukért jelölték. Vígjátékbeli szerepe révén esélyes a legjobb színésznek járó Emmyre Matt LeBlanc (Episodes), Jim Parsons (Agymenők), Steve Carell (Office), Johnny Galecki (Agymenők), Louis C.K. (Louie) és Alec Baldwin (A stúdió).

A drámai sorozatok legjobb színésznői közül a Reklámőrültek szereplője, Elizabeth Moss, a Különleges ügyosztály Benson nyomozója, Mariska Hargitay, a Tiszta szívvel foci szereplője, Connie Britton, valamint Julianna Margulies, A férjem védelmében, Katy Bates, a Harry’s Law és Mireille Enos, a The Killing című sorozat szereplője reménykedhet díjban.

A vígjátéksorozatok legjobb női főszereplőjének járó Emmy-díjra jelölték Laura Linneyt (The Big C), Edie Falcót (Jackie nővér), Amy Poehler (Parks and Recreations), Melissa McCarthy (Mike & Molly), Martha Pimpton (Nevelésből elégséges) és Tina Fey (A stúdió).

Ismert nevek szerepelnek a minisorozatok vagy filmek mezőnyében, a legjobb színésznők között versenyben van Kate Winslet, Diane Lane és Elizabeth McGovern is, a férfiak között Laurence Fishburne, Greg Kinnear és William Hurt is jelölést kapott.

Az Emmy-díjakat 63. alkalommal osztják ki, a ceremóniát szeptember 18-án rendezik Los Angelesben, a Nokia Színházban.

MTI