Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legismertebb hazai zenecsatorna izgalmas beharangozó kisfilmjének köszönhetően hatalmas érdeklődés előzte meg Rácz Gergő legújabb, “Harc és vágy” című videoklipjének premierjét.

Megszokhattuk már, hogy a sikeres popzenei múlttal rendelkező énekes mindig valamilyen különlegességgel lepi meg közönségét. Az ismert és sokat játszott slágereket (Bennünk a Világ, Súgd a nevem, Húzz fel bármit) újabb zenei csemege követi “Harc és vágy” címmel. “Ez az első olyan computer animációs videoklip Magyarországon, amelyben digitális karakterek is főszerepet kapnak” – meséli Rácz Gergő.

A klip ötlete Bajkov Delov Valentin Comet-díjas rendezőtől származik, aki az animációs zenei videók világában rekordnak számító három hónapos utómunkával készítette el alkotását. A dal Gergő és a Fool Moonból ismert Molnár Gábor szerzeménye, a szöveget Valla Attila írta.

Gergő a “Harc és vágy“-ban mind hangzásban, mind látványvilágban merész elképzelést valósít meg – zenekarát démonian vadító metáldívák alkotják, akik futurisztikus hangszereikkel és csábos mozgásukkal vonják magukra a figyelmet. A klipben állandó motívumként jelenik meg egy talpig drágaköbe öltöztetett párduc, mint a megszelídíthetetlen nők allegóriája és az irántuk érzett vágy kifejezője, egyben szimbóluma a se veled, se nélküled kapcsolatoknak is.

“Azzal, hogy a mélybe vetem magam, ledöntöm az akadályokat, és utat engedek az újnak. Örök út, örök harc és vágy vár mindenkire, aki éli az életét. A kérdés csak az, hogy leragadunk-e a múltban, vagy bátran belevetjük magunkat az ismeretlenbe, esélyt adva az új élményeknek” – összegzi Gergő a klip mondanivalóját.

A “Harc és vágy” önálló, visszatérő dalként jelenik meg, amelyet több kislemez követ majd. Egy biztos, sok meglepetés várható a közeljövőben!