Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hatodik brand:new zenekar óriási lehetőséget kapott, ugyanis ők lehetnek az előzenekar a Faithless március 21-i koncertjén. A Compact Disco-ra, és a további öt jelöltre a Facebookon lehet szavazni január 20. éjfélig. Az óra ketyeg, és a fiúk egyelőre a második helyen állnak, szóval nem árt a rajongóknak még egy-egy lájkot nyomni a banda fényképére!

A Compact Disco-fanoknak azért is érdemes kedvencükre szavazni, mert egy igen kívánatos motivációs ötlettel álltak elő: ha ők nyerik a versenyt, és találkoznak a Faithless tagjaival, megígérték, hogy egy hófehér edzőcipőt aláíratnak Maxi Jazz-zel, és ezt a rájuk szavazók között fogják kisorsolni!

Ennek kapcsán Walkó Csabit, a Compact Disco frontemberét kérdeztük:

Hogy jött az ötlet, hogy jelentkezzetek a versenybe? Vagy csak úgy kiválasztottak titeket?
WCs: Igen, kiválaszottak minket, mi is meglepődtünk, hogy fent vagyunk a jelöltek között. Ez egy nagyon nagy lehetőség, főleg még így, új zenekarként.

Van köztetek Faithless rajongó? Mit fogtok kérdezni tőlük, ha ti lesztek az előzenekar? Szakmai tanácsot?
WCs: Hát, ehhez még néhány lájkra szükség lesz… Egyébként szinte mindannyian szeretjük a zenéjüket, a DJ-nk a zenekarban, Begi, főleg. Hogy mit kérdeznénk? Először is, hogy aláírják-e a cipőt.:) De ezen nyilván nem problémáznának, szerintem lazák. Aztán azt kérdeznénk, hogy hogy lehet ilyen sokáig húzni?  Megmaradtak mindig igényesnek, jó zenéket csinálnak, és jó régóta léteznek. Ez nagy teljesítmény.

Milyen extrákkal készülnétek erre a fellépésre?
WCs: Több ötlet merült fel, zeneileg adnánk azt, amit eddig, nyilván egy nagyobb hangerőn. A kinézettel, látványvilággal kezdenénk valamit, de ez még csak ötletelgetés szintjén létezik. Eddig kb. tíz jó gondolat született.

Voltatok már Faithless koncerten?
WCs: Igen, a szigeten, hát az egy katarzis, brutális. Magunkból pedig a legjobbat fogunk kihozni, ha nyerünk!

Ti kire szavaznátok?
WCs: Egyértelműen Žagar-ra szavaznánk, őket nagyon-nagyon szeretjük mindannyian. Több DJ is van, pedig előzenekart keresnek, nem értettük pontosan, hogy milyen koncepció alapján válogatták a jelölteket. Szóval Žagar.