Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Susan Boyle új, “The Gift” című albuma, mely minden idők leggyorsabban fogyó karácsonyi albuma, ismét #1 a Billboard 200 listán. A “The Gift” eredetileg is #1 pozícióban debütált a Billboard 200 listán, rögtön november 9-i megjelenése után, mely vezető pozíciót a második héten is megőrizte.

Az album most ismét visszatért a vezető pozícióba, így már összesen 3 hétig vezette az amerikai albumlistát az elmúlt 4 hétben, ráadásul csak az elmúlt héten 271,500 példány fogyott belőle. Susan múlt héten Amerikában járt, ahol már át is vehette az albumért járó dupla platina elismerést, miután csak az USA-ban már több mint 2 millió példány kelt el belőle, és világviszonylatban már több mint 4 millió példányt értékesítettek a CD-ből – már 11 országban arany- vagy platinalemez.

Ezen felül a “The Gift” továbbra is erősen tartja magát negyedik hete a #1 pozícióban a Billboard Holiday Albums listáján is, ahol kizárólag karácsonyra készült lemezek szerepelnek.

A “The Gift” azután tért vissza a Billboard 200 csúcsára, hogy múlt héten Susan Boyle-t élete első Grammy-díjára jelölték a “Legjobb Pop Énekes Album” kategóriában “I Dreamed A Dream” című debütáló lemezéért. Susan a kategóriában olyan nagy nevekkel versenyez a díjért, mint Justin Bieber (My World 2.0), Lady Gaga (The Fame Monster), John Mayer (Battle Studies) és Katy Perry (Teenage Dream), mely jól mutatja, hogy Susan napjaink legnagyobb szupersztrájaival említhető csak egy lapon.

Amikor pár héttel ezelőtt Susan “The Gift” című új albuma #1 pozícióban debütált mind a brit mind az amerikai albumeladási listán (mindössze 12 hónappal azután, hogy debütáló albuma is ugyanilyen pozícióban nyitott), minden idők leggyorsabban fogyó karácsonyi albuma lett a SoundScan érában.

Susan nemcsak az első női előadó, aki egy éven belül kétszer is meg tudta hódítani az amerikai és brit albumlistákat #1 albumaival, de ő volt az egyetlen művész is minden műfajt tekintve, aki a zenetörténet során ezt a sikert el tudta érni a Beatles 1969-es hasonló eredménye után.