Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az MTV koncertsorozata a vidéki turné után ismert visszatér Budapestre, és december 29-én egy előszilveszteri buli keretei között avatja fel a legújabb brand:new-t. Az MTV és a djuice tehetséggondozó kezdeményezéséhez, amely a csatorna világához közel álló magyar előadóknak segít elindulni az ismertség és elismertség felé vezető úton, idén a Compact Disco is csatlakozhatott.

A budapesti elképesztő brand:new rajt után, a közönség már alig várta, hogy visszatérjen a magyar zenei élet meghatározó figuráit és feltörekvő tehetségeit összeboronáló koncertsorozat. A turné fellépői azonban először meghódították a vidéki nagyvárosokat, hogy számtalan sikeres bulival és újdonsült tapasztalatokkal a hátuk mögött vegyék be újra a fővárosi U26 klubot december 29-én.

A kategóriájában egyedülálló elektro est igazi meglepetést tartogat az igényes és európai színvonalú magyar zene rajongóinak. IO (Milkovics Mátyás, NEO) különleges live-act fellépése után következik a legújabb MTV brand:new zenekar, a Compact Disco. Pál Gábor, Lotfi “Begi” Behnam, Sándor Attila és Walkó Csaba után a Kollektiva DJ-k veszik át terepet, és kimerülésig táncoltatják a közönséget.

És hogy kik is pontosan az új MTV brand:new zenekar, a Compact Disco?

Idén a Compact Disco kapott esélyt arra, hogy a Hősök, a the (hated) tomorrow, Odett a Jacked és a We plants are happy plants után az MTV brand:new címet elnyerve a magyar Music Television egyengesse a banda útját.

A Toy Division-ből és Brownfield zenekarból ismert Pál Gábor, valamint a Collins és Behnam DJ páros tagja Lotfi “Begi” Behnam, Sándor Attila és Walkó Csaba formációja 2008-ban kezdett dolgozni első albumán, amely egy évvel később Stereoid néven jelent meg, egyedi és friss hangzásával felpörgetve az elektronikus zenei életet. S ez a sajátos és szinte ropogós stílus most meghozta gyümölcsét, idén a zenerajongók a djuice weboldalán a legfrissebb hazai elektronikus formációra kattintottak legtöbbször a jelöltek közül, így ők kapták a nyolc jelölt banda közül a legtöbb voksot.