KezdőlapTVAz X-Faktor 24 továbbjutója

Az X-Faktor 24 továbbjutója

-

Ma este végre kiderült ki lesz az a 24 fiatal, aki tovább fogja folytatni a műsort.

Hirdetés

Az előző fordulóban ötvenen jutottak tovább, ezúttal pedig ismét feleződött a létszám: a 6. forduló után már csak huszonnégyen folytathatták a versenyt. Ebben a körben számos új kihívással kellett szembenézniük a továbbjutóknak: ismét egyedül álltak a zsűri elé, továbbá 30 megadott dal közül választhattak – ami óriási dilemmát jelentett számukra.

A Nyári-lányok ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre: saját sminkessel és fodrásszal készültek az újabb megmérettetésre, amit már Ördög Nóra sem bírt szó nélkül hagyni, mondván: ez még neki sem jár, holott ő vezeti a műsort. Keresztes Ildikót azonban nem a külsőségek nyűgözték le: tátva maradt szájjal jegyezte meg Nyári Alíz produkciója után, hogy „Magyarországon ilyet még nem nagyon hallottam”. A másik tehetséges testvérpár is hozta a tőlük megszokott színvonalat, így a Vastag-fivérek is elégedetten távozhattak. Wittmann Zsolt U2-előadására Feró csak annyit mondott: „Jó volt, b*szki!”

Hirdetés

Shodeinde Dorottya pedig hangja mellett viselkedésével is lenyűgözte a zsűrit: terhessége legutolsó fázisában ugyanis zokszó nélkül bírta a fárasztó tempót. Király L. Norbert sem hazudtolta meg magát: bár nem tanulta meg rendesen a szöveget, menetközben szellemesen átköltötte azt, bevetve közben a már jól ismert rángó-hörgő motívumokat. A végén Keresztes Ildikó is csak annyit tudott kipréselni magából, hogy „Szerelmes vagyok!”.

A közönséget ezúttal a családtagok és a barátok jelentették, de úgy tűnt, még ez sem enyhítette az eluralkodó stresszt és pánikot. Sőt, a zsűri többször is hangot adott csalódottságának.

Kállai-Kiss Zsófia elrontotta a dalt – hiába vetett egy hozzátartozója még keresztet is a nézőtéren –, így a zsűri legnagyobb sajnálatára elvérzett ebben a fordulóban. Fási Dóra sem készült fel eléggé, amiről betűkkel teleírt karja árulkodott, Váradi Gyula Pepe pedig még ennél is tovább ment: remegve fogta a kezében a dalszöveget. Bodnár Attilára már csak annyit mondtak: „minden értelemben megrázó tragédia volt az egész”. Akadtak, akiket csak úgy tudtak átmenteni a következő fordulóra, hogy csapattá vonták össze őket. Geszti Péter ezt a mélyrepülést úgy summázta, hogy a tehetség nem egyenlő a profizmussal, ők pedig különben sem mentorálhatják az életet.

A végén igen nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen már az egyes kategóriákat is figyelembe kellett venniük a szelektálás során. Bár ezúttal is bőven fogytak a zsebkendők, végül megszületett a döntés, hogy melyik 6-6 fiú, lány, huszonöt év feletti énekes és csapat mérkőzhet meg egymással az élő adás előtti utolsó fordulókban.

Lányok (mentor: Geszti Péter)

Shodeinde Dóri

Szirota Dzseniffer

Németh Katica

Janicsák Veca

Domokos Fanni

Muri Enikő

Fiúk (mentor: Keresztes Ildikó)

Szabó Előd

Vastag Tamás

Király L. Norbert

Spiriev Teó

Hegyi Dávid

Takács Nikolas

25 felettiek (mentor Nagy Feró)

Wolf Kati

Vastag Csaba

Wittmann Zsolt

Bakó Kriszta

Nádor Dávid

Szabó Mariann

Csapatok (mentor: Malek Miklós)

Conformity

Mimi és Gergő

Nyári Edit és Nyári Aliz

Karma

Nonstop

Réder Nóra és Kádár Szabolcs

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek