Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden idők legjobban kereső animációs alkotása lett a Toy Story 3, miután több mint 920 millió dollárt gyűjtött jegyeladásokból.

A Toy Story 3 ezzel maga után utasította az előző rekordert, a Shrek 2., amely 919,8 millió dollárt hozott a Paramount/DreamWork stúdiónak.

A készítők arra számítanak, hogy a produkció eléri Észak-Ameikában a 400 millió dolláros bevételt, ezzel pedig a második olyan Disney alkotás lenne, a Karib-tenger kalózai: A holtak kincse után, amely 2006 június 7-én 423,6 millió dollárt gyűjtött az észak-amerikai mozikban.

A Toy Story szereplőivel 1995-ben ismerkedhettünk meg, azóta a világ egyik legkedveltebb figurái. A siker a Pixar kreatív csapatának tulajdonítható, amelyet John Lasseter és Ed Catmull vezetnek, valamint a kiváló marketing és terjesztői hálózatnak.

A harmadik részben Woody és barátai kényes szituációba keverednek, amikor barátjuk Andy kollégiumba megy és úgy dönt felhagy játékaival. Hősinket egy óvodába “helyezik” át, ahol a gyerekek nem bánnak kesztyűs kézzel velük. A játékok Ken, Barbie, párjának, egy magát színésznek gondoló sündisznó, valamint egy plüsmedve segítségével tervbe ütik a menekülést.

A filmet Lee Unkrich rendezte. A játékok hangjait pedig olyan neves színészek kölcsönözték, mint Tom Hanks, Joan Cussack, Michael Keaton, Whoopi Goldberg és Tim Allen.

Az alkotás második része 1999-ben érkezett, az első két rész pedig 847 millió dollárt hozott eddig az alkotóknak.

3D formátumának köszönhetően a Toy Story 3 lett a Disney/Pixar minden idők legtöbb bevételét hozó alkotás, a premier napján, azaz június 18-án.

Az Észak-Amerikai mozikon kívül eddig 518 millió dollárt hozott az alkotóknak. Világszinten az animációs film a Disney negyedik legjobban teljesítő alkotása, a Karib-tenger kalózai: A holtak kincse (1,066 millió dollár), az Alice Csodaországban (1,024 millió dollár) és a Karib-tenger kalózai: A világ végén (960,99 millió dollár).

A Toy Story 3 november 2-án jelenik meg DVD és Blu-ray formátumban.