Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2004. augusztus 21-én Diósgyőrben ünnepelte 35. születésnapját a P. Mobil együttes. Az eseményen hosszú évek után Tunyó is színpadra lépett Lóriékkal. A fantasztikus bulin jelen volt 6 kamera, és rögzítette a teljes koncertet. A felvétel eredetileg egy DVD kiadványhoz készült, ami végül sohasem jelent meg. A koncertfelvétel rendező-producerében a Budapestre vezető 180 kilométeres út alatt fogalmazódott meg a magyar RockTV gondolata.

Az azóta eltelt közel 6 évben számtalanszor tűnt úgy, hogy már csak néhány apróság hiányzik az elinduláshoz, de ezek később mégis hatalmas és nehezen mozdítható hegyeknek bizonyultak. A fordulat 2007-ben következett, mikor sikerült megtalálni azokat a hazai és külföldi partnereket, akiknek köszönhetően felgyorsultak az események. Az egyéb előkészítő munkák mellett már a saját műsorok gyártása is elindulhatott, amelynek koronája a Rockpanoptikum sorozat, amelyből mostanáig több mint 40 rész készült el. Az elmúlt 3 évben többször is karnyújtásnyira volt a RockTV indulása, melyet néha technikai, legtöbbször viszont pénzügyi akadályok késleltettek. De sohasem adtuk fel és végre eljött a pillanat!

2010. június 26-tól már bárki számára nézhető az adás az interneten keresztül, de a RockTV ünnepélyes műsorkezdése 2010. július 1-jén 18 órakor volt, egy erre az alkalomra készített videoklippel, valamint 20 órától annak a bizonyos szikrát jelentő diósgyőri P. Mobil koncertnek a teljes, vágatlan és reklámokkal sem megszakított sugárzásával.

A múlt és a jelen után pedig néhány szó a jövőről.

  • 2010. július 1. és augusztus 31. között úgynevezett nyári műsorrend szerint fogunk működni. Ez azt jelenti, hogy a videoklipek mellett friss rockzenei információkkal, valamint hétről hétre egy-egy meglepetéssel fogunk szolgálni, elsősorban hazai és külföldi koncertekkel.
  • 2010. szeptember 1-jén indul el a végleges műsorrend szerinti adás. Ebben a rockzenével kapcsolatos anyagok mellett különböző érdekes műsorokat is láthattok majd, például a motorozás és a tetoválás világáról. Ezek mellett tematikus napokkal is készülünk, így többek között szeptember 18-án Jimi Hendrix, míg november 10-én Tunyogi Péter emléknapot tartunk, ami reményeink szerint már műholdas és kábelcsomagokban is látható lesz. Rajtunk nem fog múlni…

Köszönjük a bíztató visszajelzéseket, és hogy néztek minket.

Ne feledjétek! RockTV, mert a rock örök…

www.rocktv.hu