Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A zenekar a hivatalos weboldalán tette először közzé az új album megjelenési dátumát, szeptember 14-ét. Az A THOUSAND SUNS (Machine Shop Recordings/Warner Bros.)  co-producere Rick Rubin (U2, Johnny Cash)  és a  Linkin Park tagja, Mike Shinoda,  akik már a  csapat  2007 -es albumán, a Minutes To Midnight on is közösen dolgoztak.

Szintén bejelentették az első kislemezt is: a “The Catalyst”  augusztus 2 -án hallható először a rádiókban, és a zenekar MySpace oldalán .  Ezt megelőzően a rajongók egy különleges versenyben is részt vehetnek majd a myspace segítségével, ahol részt vehetnek az album produceri munkálataiban, elkészítve ezzel a saját verziójukat a dalra. A nyertest maga a zenekar választja majd ki. A nyeremény még kétesélyes: vagy felkerül a nyertes neve a borítóra, vagy pedig részt vehet egy dal felvételében a zenekarral!

Mától – azaz július 9-étől – a rajongók részleteket tölthetnek le a myspace-ről a “The Catalyst” -ból, melyből összerakhatják és megkeverhetik a saját verziójukat, amit aztán visszatöltenek majd a zenekar oldalára. A beérkező pályaműveket hozzáférhetővé és kommentelhetővé teszik aztán.

A “Linkin Park, Featuring You”  elnevezésre hallgató verseny nem az egyetlen együttműködés a MySpace és a Linkin Park között: az elkövetkező négy hónapban a rajongók élő koncerteket, exkluzív tartalmakat és a zenekarral való kommunikáció lehetőségét is kapják majd.

“ Az albumaink az alapja annak, akik vagyunk, és az, hogy a rajongók velünk játszhatnak a legjobb módja annak, hogy megmutassuk, mennyire hálásak vagyunk nekik”  – mondja Shinoda.  –  “ Nem tudjuk előre, mi lesz ebből az egészből, de pont ezért izgalmas. Sok energiát nyerünk a rajongóink kreativitásából és támogatásából, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valami nagyon klassz dolog fog születni.”

A zenekar (Shinoda, Chester Bennington énekes, Rob Bourdon dobos, Brad Delson  gitáros, DJ Joe Hahn  és Dave “Phoenix” Farrell  basszusgitáros)  ugyancsak  nemrég jelentette be, hogy idén ősszel Európa-turnéra indul, mely október 20-án Berlinben kezdődik és november 11-én Londonban ér véget. Jegyinformáció: www.linkinpark.com.  A koncertek garantáltan sosem látott vizuális technológiát fognak felvonultatni, és a régi nagy slágerek mellett az új album dalait is tartalmazzák majd.

Eddigi turnédátumok (további állomások később kerülnek bejelentésre):

DATE VENUE CITY/COUNTRY
9-Oct Maquinaria Festival Santiago, Chile
11-Oct SWY Music & Arts Festival Sao Paulo, Brazil
20-Oct O2 Arena Berlin, Germany
22-Oct Schleyerhalle Stuttgart, Germany
23-Oct Tips Arena Linz, Austria
25-Oct Bercy Paris, France
27-Oct Lanxess Arena Koln, Germany
29-Oct O2 Arena Hamburg, Germany
30-Oct MCH Arena Herning, Denmark
1-Nov Hallenstadion Zurich, Switzerland
2-Nov Festhalle Frankfurt, Germany
4-Nov MEN Arena Manchester, UK
9-Nov LG Arena Birmingham, UK
10-Nov O2 Arena London, UK
11-Nov O2 Arena London, UK