Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Romániába sűrűn látogató vendég, a flamencót breakbeates, drum and basses alapokra átültető N.O.H.A. zenekar zárja a Félsziget Fesztivál underground koncertjeinek helyt adó KISS Terasz élőzenei programját.

A Noise of Human Art (szabadfordításban: az emberi művészet zaja) esetében nemcsak a stílusbesorolás okoz gondot: a csapat tagjai közt kölni billentyűs és prágai szaxofonos éppúgy található, mint New York-i MC és spanyol énekesnő.
Az elektronikus és akusztikus zenei világokban egyaránt otthonosan mozgó formációnál azonban egy biztos: értenek a slágergyártáshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legismertebb daluk, a Tu Café, amelynek épp Temesvár mellett forgatták a klipjét.
Új lemezük, a Respect the Menu, amelynek bemutató turnéja keretében a Félszigetre érkeznek, tele van hasonlóan slágeres szerzeményekkel, amelyeket augusztus 29-én lehet élőben meghallgatni a KISS Teraszon.

Székelyföld legkedveltebb partizenekarának, a Tündérgroundnak kiemelt szerep jut az idei Félszigeten: ők zárják a fesztivál élőzenei programját, a Party Tentben vasárnap éjfél után. A lassan a fesztivál házizenekarának tekinthető, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi tagokat felvonultató hétszemélyes együttes stílusa teljesen egyedi a hazai palettán, a röviden liquid jazz névvel illetett zenében a jazz- és folkinspirációk éppúgy tetten érhetők, mint a progresszív rock vagy akár a house elemei – így ők járnak a legközelebb ahhoz, hogy egyetlen koncerten belül szemléltetni tudják a Félsziget zenei kínálatának gazdagságát.

Az augusztus 26-29. között, Marosvásárhelyen zajló Félsziget fesztiválon idén több mint hetven előadó lép fel a négy nagy zenei helyszínen, köztük olyan világsztárok, mint a Korn, Tricky, a Europe, a Gorillaz Sound System, a The Rasmus, az Above & Beyond vagy a legendás magyar zenekar, az Omega.