Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Pink öt albummal, négy koncertturnéval, két Grammy-díjjal és több filmszereppel a háta mögött ezúttal az HBO-n vendégeskedik. A 30 éves énekes-dalszerző Funhouse c. albumát világkörüli turné keretében népszerűsítette; az Ausztráliában rögzített koncertfilm július 3-án érkezik a hazai mozicsatornára.

Az énekesnő Funhouse c. albumát népszerűsítő, világkörüli turnéja 2009. február 24-én kezdődött, melynek keretében az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Európa számos zenei színpadán megfordult. Az összesen 156 állomásos turné a Billboard Boxscore nyilvántartása szerint 103,5 millió dollár bevételt hozott (nem számítva 26 európai koncert bevételét), ezzel Pink napjaink egyedüli előadóként bekerült a 2009-es év legtöbb bevételt hozó TOP 5 turnéja közé.

Az ausztráliai koncertállomásokon (összesen 58 koncert) különösen magas volt a jegyeladás: csaknem 670.000 ausztrál látta a show-t; ez az ország lakosságának több mint 3 százaléka. A Funhouse turné ezzel minden idők legnagyobb turnéja lett Ausztrália történetében. Pink Sydneyben 12 koncertet adott; a koncertfilm a július 17-én és 18-án a Sydney Entertainment Centre-ben adott koncertjein került rögzítésre. A koncertfilmben a Funhouse c. album legütősebb slágerei (So What, Sober, Please Don’t Leave Me) mellett a régi slágerek is felcsendülnek.

Néhány érdekesség az énekesnőről:

  • Pink a Billboard’s Decade End slágerlista szerint az évtized (2000-2009) popénekese. Tíz slágerével szerepelt a Billboard Hot 100 slágerlistán, ebből nyolcszor szólóénekesként.
  • Állítása szerint neve a Kutyaszorítóban című filmből származik, ugyanis a barátokkal való közös mozizás alkalmával arra a megállapításra jutottak, hogy hasonlít a Steve Buscemi által megformált Mr. Pinkre.
  • A PETA állatvédő szervezet elkötelezett harcosa. Egyszer levelet küldött Vilmos hercegnek, akit a rókavadászat miatt marasztalt el, és II. Erzsébetnek, a királyi testőrség kucsmáihoz használt valódi szőrme használata miatt tiltakozásképpen.
  • Pink számos jótékonysági szervezetben – köztük az UNICEF-ben – tevékenykedik.
  • A vegetáriánus életmód követője.
  • Randizott Tommy Lee-vel.
  • Egyik mondása: „El fogom felejtetni az emberekkel Madonnát”.

Pink diszkográfia

2000: Can’t Take Me Home

2001: M!ssundaztood

2003: Try This

2006: I’m Not Dead

2008: Funhouse

A Pink-koncert premierje az HBO műsorán: július 3. szombat, 20:00