Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szinte hihetetlen, de igaz!

Az Apostol együttes megalakulásának 40. évfordulóját ünnepli 2010-ben!

Az ösztöndíj kiegészítés lebegett a szeme előtt annak a néhány komolyzenei tanulmányokat folytató fiatalnak, akik a 1970-ben megalakították az Apostol zenekart.

Miután az 1971-es országos könnyűzenei fesztivált megnyerték, nem volt meglepő a zenekar döntése: 1972-73-ban nemzetközi turnét folytattak, NSZK-Svájc-Svédország útvonalon. Hazatértük után töretlen az itthoni siker, egymás után érkeznek a díjak, elismerések a hol a zenekarhoz, hol annak tagjaihoz..

A kalandos múlt és a 40 éve tartó töretlen siker is hozzájárult ahhoz, hogy a Soproni Petőfi Színház 2010-es őszi idényének új magyar darabja az Apostol életműre épüljön.

A zenés vígjáték ma játszódik, helyszíne egy szálloda, mely fennállása 50. évfordulójának megünneplésére készül, ám ezzel párhuzamosan fut a fő szál, a hétköznapok örök mozgatórugója: a szerelem. (Természetesen az együttes dalainak felhasználásával.)

A nézők szeretik az új darabokat, nyitottak a hazai bemutatókra, ami rólunk, nekünk szól, a magyar valóságról, a múltról, a jelenről, az emlékekről, az életünkről…

A keretes szerkezetű előadás egy régi, 70-es évekbeli Apostol tévéfelvétel kivetítésével kezdődik, és egy fergeteges, lendületes és valódi Apostol koncerttel ér véget, olyan egyedi jelleget adva a darabnak, ami garantálja, a nézők a darab végén, igazi koncert hangulatot teremtve, együtt énekelnek a zenekarral.

A darab szerzője Vajda Anikó, aki sok sikeres vígjáték, színházi adaptáció, tévésorozat írója (Hyppolit, a lakáj, Villa Negra, Família kft., stb.) rendezője pedig a Jászai Mari-díjas Böhm György (megszámlálhatatlan rendezései közül csak néhány: Hotel Mentol, Szép nyári nap, Grease, Hello Dolly, West Side Story, stb.)

A főbb színészek jónevű, közismert művészek, akik nem csak tehetséges színművészek de jó hangú énekesek is!

Szükség is van az énektudásra, hiszen a darabban felhangzik az Apostol együttes 18 dala, köztük az Okosabban kéne élni – Homokvár, légvár, kártyavár – Eladó, kiadó most a szívem – A legtöbb ember ott hibázza el, így hát nem csoda, ha az előadásról hazatérő közönség nem mást dúdol, mint, hogy Nehéz a boldogságtól búcsút venni….

Szereposztás:

(Mikó István Jászai Mari-díjas, Egri Márta Jászai Mari-díjas, Sövegjártó Áron, Rárósi Anita, Boros Zoltán, Nyírő Bea, Győri Péter, Bozsó József, Tébi Márta, Beszterczey Attila, Benkő Péter Jászai Mari-díjas, Szabó Anikó, Borbély Krisztina, Magyar Tímea)

Nyári előadások:

2010. július 17-18, Budapest, III. Fő tér 1. – Zichy Kastély