Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Street Meetinget szervez a Blues Trappers Budapesten. Tulajdonképpen ez nem egyetlen koncertről szól majd, a csapat már fél éve szervezi az eseményt, dokumentumfilm készül az utcazenélésből.

Taki, a Blues Trappers csapat tagja elárulta, legalább három koncertet akarnak felvenni, ebből már két koncert lement. Az első koncertre a Millenárison került sor június 16-án, a második a Moszkva Téren tegnap, június 17-én, míg a harmadikra a Budai Várban kerül sor, június 30-án.

„Nem feltétlenül az a lényege ennek az egész Street Meetingnek, hogy hányan vannak a koncerteken, a lényeg az, hogy a 80-as években nem lehetett kimenni az utcára, most ki lehet, de még mindig nagy a bürokrácia.” – nyilatkozta Taki, aki elmondta, az egész koncertsorozatot rögzítették és egy, egy órás dokumentumfilmet készítenek belőle.

„Fél éve kamerázunk, helyszíneket járunk be, egyeztetünk, kikértük az ismerősök véleményét, valamint riportokat készítettünk, készítünk.” – mesélte a Doily-nak Taki.

„A film kb. azt próbálja majd bemutatni, hogy mennyi bürokráciai buktatója van egy ilyen esemény megszervezésének, és mennyi munkát kell befektetni ha teljesen ingyenesen szeretnéd megoldani mindezt. A filmben mindenki benne lesz, azok, akik segítettek és azok is akik nem. Lesznek a médiából ismert személyek is, de a barátaink is felszólalnak.”

„Olyan film fog készülni, amit még egyetlen fórum sem mutatott még be, a média sem igazán tud róla. A Doily egyelőre az egyetlen. Nem szerettünk volna ezzel kampányolni, egyszerű utcazenélést akartunk… és azt rögzíteni. Egyelőre egy rövid kis verzió fog készülni a filmből, ami publikus lesz, valamint egy szinte vágatlan rendezői verzió, aminek a hosszúsága még rejtély. Ezzel filmszemlére szeretnénk nevezni, pályázni. Természetesen a film elkészítéséhez bármilyen médiatámogatást vagy egyéb segítséget elfogadunk, hiszen teljesen önerőből, nulla pénzből csináltuk, csak a barátaink segítségére számíthattunk.” – mesélte Taki lelkesen.

A film valamikor őszre várható, de aki addig is kíváncsi a fejleményekre az ellátogathat a dokumentumfilm hivatalos oldalára (az oldal egyelőre nem készült el, elkészültéig a Blues Trappers oldalán találhattok infót a filmről).

A Blues Trappers a Facebookon is jelen van, eddig csaknem 2000 követője akadt, légy te is a barátjuk.