Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Evening Cronicle / Ruth Kilpatrick:

„Egy őrült éjszakán az amerikai rock legendák bebizonyították rajongóiknak: tényleg hangosan szeretik!

Aki volt már KISS koncerten, akár csak egyszer is, az tudja, hogy a rajongók milyen fantasztikus hangulatot tudnak csinálni. De ez az este ezen bőven túltett.

Egy közel 40 éve színpadon álló bandától az ember automatikusan egy kicsit lassabb koncertet vár – de a Sonic Boom Over Europe turnéról ez nem mondható el. Hogy teljesen őszinte legyek, még soha nem bűvöltek el ennyire. Már a nyitó Modern Day Delilah dal, a teljes körítéssel és a kirobbanó színpadi jelenléttel előrevetítette, hogy nem mindennapi élményben lesz részünk.

Paul Stanley kétségkívül zseni, nem csupán zenészként, de frontemberként is. Ahogyan a közönséggel él, lélegzik és bánik, azt csak tanítani lehet. Gene Simmons pedig igazi látványfelelős, hol tüzet okád, hol – szemmel láthatóan biztosító kötél nélkül – a lámpák magasságában indítja a pirotechnikát, hol pedig egyszerűen csak basszusgitározik, de azt is olyan jelenléttel, amit csak megbabonázva lehet nézni.

Mindenki megőrült a négy festett arcú, csillogó jelmezt viselő emberért, s egyszer csak azon kaptam magam, hogy jómagam is együtt síkitok a tömeggel és extázisban pörgök-forgok a slágerekre. Amiből egy ilyen hihetetlen életműben szép számmal akad, azonban ez mégsem csupán egy best of koncert. A legutóbbi album dalait is beillesztették a programba, de a show mégsem törik meg, egy elképesztően magas szintet tart végig.

A banda színpadi showja az egyik legőrültebb dolog, aminek valaha szemtanúja voltam. Már maga a látvány is bőven megérte a jegy árát, de ha hozzáadjuk még a hangulatot és a közönség határtalan boldogságát, akkor végképp csak felsőfokban beszélhetünk a koncertről.

A turné további dátumait mindenki megtalálja a kissonline.com oldalon, és csak azt mondhatom, legyenek olyan szerencsések, hogy az egyik állomáson a részesei lesznek ennek a csodának.”

A rajongók már kora délután megszállták a Newcastle Aréna környékét, és egymást is szórakoztatták a koncert kezdetéig.


„Tegnap éjjel életem egyik legnagyszerűbb estéjét éltem át a KISS koncertjén. A legjobbat akartuk és valóban a legjobbat kaptuk!”

Sarah Northumberland / The Journal

„Bevallom, már legalább ötödik alkalommal volt szerencsém látni a KISS-t pályafutásuk során. Azonban most először ebben a felállásban. És ez volt a legjobb koncertjük, a legjobb összeállításuk, a legnagyobb showjuk. Egyszerűen nincsenek rá szavak.”

Richard Corry / The Herald

A KISS turné május 28-án ér Budapestre. Bár vannak olyan szektorok, amelyek már beteltek, de jegyeket még lehet kapni a Ticket Expressben és az Eventim országos hálózatában, valamint a www.livenation.hu oldalon keresztül.