Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy igazi kult-sorozat, az USÁ-ban jelenleg a legnépszerűbb műsor, az AMERICAN IDOL fut május 1-jétől hétvégenként 21:20-tól a főként japán anime rajzfimeket sugárzó televízión, az ANIMAX-en.

A csatorna tavaly ősszel kezdte meg műsorkínálata bővítését, annak érdekében, hogy egyre változatosabb programokkal szórakoztassák a jellemzően teenager és fiatal felnőtt nézőket. Az AMERICAN IDOL-t hazánkban először az Animax mutatja be.  Egy igazi kult-sorozat, az USÁ-ban jelenleg a legnépszerűbb műsor, az AMERICAN IDOL fut május 1-jétől hétvégenként 21:20-tól a főként japán anime rajzfimeket sugárzó televízión, az ANIMAX-en.

Az AMERICAN IDOL-t hazánkban először az Animax mutatja be.  Az Animax a Sony Pictures Television nemzetközi televíziós hálózatának egyik legsikeresebb csatornája.

A Japánban 1998-ban, valamint a Dél-Amerikában 2005-ben indult csatorna a világ legszínvonalasabb anime programjait sugározza. Jelenleg immár 62 ország 200 millió otthonában 15 nyelven érhető el. Az Animax műsoraival elsősorban az újdonságra, kalandra és izgalomra vágyó 15-29 éves korosztályt, vagyis a tinédzsereket és fiatal felnőtteket célozza meg.  A Kaland, az Izgalom és az Újdonság volt az a három kulcsfogalom, melyek mentén a csatorna tavaly ősszel elkezdte szélesíteni műsorkínálatát.

Ebbe az elképzelésbe tökéletesen illeszkedik az AMERICAN IDOL című tehetségkutató sorozat, mely az USA legjobb énekesét keresi. 2008-ban David Cook nyerte meg a versenyt, s ez teljesen megváltoztatta az életét. Vajon ki lesz a következő? Május 1-jétől hétvégén 21:20-tól a sorozat nyolcadik évada fut majd az Animaxon, melyben nyolc amerikai nagyvárosban keresik a legjobb torkú énekeseket.

A zsűri tagjai – Randy Jackson, Simon Cowell, Paula Abdul és Kara DioGuardi – döntik el, hogy kiket tartanak a legtehetségesebbnek. Végül a közönség szavazhat hétről hétre, míg kiderül, hogy ki marad utolsónak versenyben a tizenhárom döntős közül. Őt koronázzák „American Idol”-lá, s a rangon túl egy 1,000,000-dolláros lemez-szerződés a jutalma.

Ez a fantasztikusan izgalmas sorozat nem csupán két Primetime Emmy-t és egy tucat más díjat és jelölést nyert, de a jelenleg futó évada Amerikában a legnépszerűbb tévéműsor, a 18-49 éves nézők között dupla annyian nézik, mint a Született feleségeket.