Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legnagyobb hazai független zeneforgalmazó, a Neon Music Hungary nehéz helyzetbe került. Néhány viszonteladója több hónapja adósa több millió forintnyi átvett áru ellenértékével, a kis cégnek pedig szintén fizetnie kell (például rezsit), ám arra nem hivatkozhat, hogy neki is tartoznak. Ördögi kör ez, amiből valahogy ki kell lépni.

A Neon, amely többek között az Autechre, a Boozoo Bajou, a Dead Can Dance, az Editors, a Franz Ferdinand, a Maximo Park, Mr. Scruff, a Koop, a Nouvelle Vague vagy éppen a Placebo lemezeit is terjeszti, a probléma megoldására az indie és az elektronikus zenék rajongói közösségétől kér és vár támogatást az alábbi akció meghirdetésével:

Aki április 10-ig lemezt vásárol a www.neonmusic.hu weboldalon, 50%-os kedvezményt kap a cd vagy a DVD árából.

“Ha mindenki vesz most gyorsan valamit, akkor megerősödve kerülhetünk ki ebből a helyzetből, és továbbra is lenne képviselete olyan, fontos nemzetközi független kiadóknak itthon, mint például a 4AD, a Domino, a Fabric, a Global Underground, a !K7, a Ministry Of Sound, a Ninja Tune, a Rough Trade, az XL Recordings vagy a Warp” – mondta Nótári Péter, a Neon Music ügyvezetője.

Itt az idő, hogy ne csak a bálnákért vagy a bicajosok jogaiért fogjunk össze, hanem a jó zenéért is, úgyhogy hajrá emberek…

Forrás: dailybest.hu