Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Március 20-án, szombaton, 25-ik születésnapját tartja a Ladánybene 27 az A38-on, hogy egy este erejéig magunkat ünnepeljék! 25 éve létezik a Ladánybene.

„Sok mindent megtettünk a reggae hazai népszerűsítéséért és erre szükség is volt, mert a 90-es évek közepéig Bob Marley legismertebb dalain kívül csak a UB40 és a disco-reggae slágerek jutottak el a közönséghez.” – írja magáról a Ladánybene 27.

A jubiulemumi koncert közreműködői: Liló&Sziszi (Riddim Colony), Copy Con & Lego Man, Mr. Roul (NOsick) (Another Day, T-Rex Riders), Doki (JAH’s Warriors), Máté (ex.Újkút HK), Vókó Peti (Another Day) és Huba Zoli (Freeport, ex..LB27).

A jubiulemi koncertre kedvezményes áron, 1900 Ft.-t, március 13-ig lehet hozzájutni, ezután egy jegy ára 2400 Ft.-be kerül.

Íme, így emlékszik vissza az elmúlt 25 évre a Ladánybene 27:

1991. Reggae – kiadtuk az első magyar reggae albumot, rajta a Rastafari c. dallal, amit akkoriban még sokan nem értettek…

1992-1995. További három albumunkkal (II.; LIVE, Van még a világon) bekerültünk a hazai pörgésbe…

1995. Az első utazásunk Jamaicába, ahol a sorsunk megpecsételődött…

1996. Bob Marley emlékére…(album Marley munkásságából)

1996. Pozitív – címmel megjelenik az első Jamaica-flash utáni albumunk…

1996. Bob Marley élete és a Rastafarianizmus alapjai magyarul! RasTamás munkája a 10-ik születésnapunkra kiadott könyvünkben!(A Ladánybene story-t Tóth Gábor, Tádé írta)

1997. Trenchtown Reggae Party – TB első pesti reggae klubja a Józsefvárosban. Hihetetlen sub-ok és hatalmas zenék. Ebből kifejlődve RasTamással megalakul az LB Reggae Sound System, ami a LB bulik után tartja a massive-ot reggae vibe-ban!

1998. Kell egy ház – az addigi legnagyobb sikerünk, és az albumon megjelenik az első dub remix kis hazánkban, dBalage közreműködésével…

1998. DUB4U néven élő dub játszásra szakosodott project induk a LB27 tagjaival, amit az akkori Sziget programajánló egyszerűen “ez meg mi a f.sz lehet…?” kérdéssel kommentál…

1999. Az LB27 Reggae Camp fesztivállá fejlődve veszi át szerepet a korábbi évek Reggae Táboraitól. A koncepció itt már a reggae-re épül. Elindul a hazi sound system kultúra és megjelennek az első reggae és ska bandák…

2001-2002. Reggaekirakat+Links to Babylon – az alap album utoljára hív minket reggae kirakati szerepre, utoljára kell mindent megmutatnunk jamaicából és a reggae-ből. Kialakul a hazai SKA mozgás (Lipi Brown és a PASO munkássága), a dancehall (BOSI és a Love Alliance mozdulása) és a DUB (Tilos erővonalak). A Reggaekirakat albumból kikeverjük az első hazai DUB remix albumot, címe: Links to Babylon!

2003. Spring Reggae Jam néven tavasszal is toborozni kezdjük a híveket egy egynapos fesztivállal…

2005. Weekly Roots címmel hírlevél indul a regisztrált tagok részére, a Ladánybene 27 és a hazai reggae bandák megmozdulásairól…

2007. King Yellowman a Camp-en! Megszületik az első hazai riddim album – Judgeday!!!

2008. Michael Rose a Reggae Camp-en! Megjelenik a Babylon Cirkusz album – letisztult roots reggae anyag…

2009. Don Carlos a Reggae Camp-en! Télen megjelenik a Color Dem feat. King Yellowman, a második riddim album, egyben minden idők eddigi legnagyobb reggae együttműködése a világ élvonalába tartozó King Yellowman-nel!

2010. Ride Di Riddim Festival – egy hihetelen rendezvény születik a riddimek, MC-k, riddim bandák és sound systemek találkozásából!

És közben figyelünk a feltörekvőkre, évente többször körbejárjuk az országot koncertjeinkkel és igyekszünk az egymás iránti tisztelet és a pozitív gondolkodás jegyében létezni.

Ladánybene 27 zenekar:

Árokszállási RasTamás – dob

Bodnár Tibor – gitár

Bokó Zoltán – billentyű

Hertelendi Rasta István – basszusgutár

László M. Miksa – ének

Lewy Brandy – billentyű