Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A fővárosban és országosan is az MR1-Kossuth Rádiót hallgatják a legtöbben a GfK Hungária-Ipsos februári mérése alapján. A “180 percre” ébrednek a legtöbben és a Déli Krónika az a műsor, amelyet egyszerre a legtöbben hallgatnak.

A teljes lakosság körében az MR1-Kossuth Rádió februárban megerősítette vezető szerepét és növelte népszerűségét a két országos kereskedelmi rádióval szemben.

A leghallgatottabb reggeli rádióműsor – megelőzve a kereskedelmi rádiók reggeli műsorait – a “180 perc“, a közszolgálati adó reggeli hírmagazinja. A “180 perc” annak ellenére éri el a legtöbb hallgatót, hogy a többi rádió reggeli műsora lényegesen hosszabb az MR1-Kossuth Rádió 3 órás műsoránál.

A legtöbben délben kapcsolnak egy rádióadóra: az MR1-Kossuth Rádió piacvezető hírműsora, a Déli Krónika az egyedüli rádióműsor, amelyre egy időpillanatban, egyszerre félmilliónál többen kíváncsiak. A Déli Krónika januárhoz képest növelte hallgatói számát.

A közszolgálati rádió adóit a 2010. februári felmérési adatok alapján összesen több mint 2 millióan hallgatják egy átlagos napon.

2010 januárjától az adatgyűjtés ún. hibrid adatfelvételi módszerrel történik, mely során a válaszadók egy része számítógéppel támogatott telefonos (CATI) megkérdezés során számol be rádióhallgatási szokásairól, míg egy másik csoport a szintén számítógéppel támogatott online (CAWI)  módszerrel kitölthető kérdőív segítségével szolgáltat erről adatokat.