KezdőlapFilmVégre a Netflixen is elérhető minden idők legjobb szerelmes filmje, amely Oscar-díjat...

Végre a Netflixen is elérhető minden idők legjobb szerelmes filmje, amely Oscar-díjat is nyert!

-

Ahogyan azt az lemúlt évekből már megszokhattuk, a Netflix óriása számos olyan klasszikus filmmel is megörvendezteti előfizetőit, amelyek közül jópárat a filmipar legkívánatosabb díjával, az Oscarral is jutalmaztak már. A szemfüles előfizetők nemrégiben észrevették, hogy egy kivételes film elérhetővé vált a Netflixen, amely Oscar-díjat nyert és minden idők egyik legjobb szerelmes filmjének titulálják.

A filmes szakma minden évben várva várt eseménye, illetve csúcspontja az, amikor az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kiosztja az áhított Oscart, amely az egyik legmagasabb kitüntetés a filmművészet területén.

Hirdetés

A Netflix először 2018-ban szállt ringbe be a legjobb film díjáért járó versenybe a „Roma” című alkotással. Azóta az óriás számos más filmmel is bővítette az Orcarra jelölt filmjeinek listáját. Időközben az Apple TV+ is áttörte a korlátokat, amikor a „CODA” című filmmel elnyerte a legjobb film díját, annak ellenére, hogy a Netflix három egymást követő évben vezette a jelöléseket. Mindezek ellenére a Netflix összesen 23 trófeát nyert az évek során. A díjakat narratív játékfilmek, dokumentumfilmek és rövidfilmek kategóriájában nyerték, és ez a szám minden díjátadó szezonban csak tovább növekszik.

A streaming óriás eddigi legnagyobb nyertese a négy Oscar-díjjal is rendelkező „Nyugaton a helyzet változatlan” (All Quiet on the Western Front) c. film melyet a „Roma” követ három díjjal, majd a „Ma Rainey: A blues nagyasszonya” (Ma Rainey’s Black Bottom”) és a „Mank” két-két díjjal.

Hirdetés

Most azonban egy ismert klasszikus jelent meg a streaming-szolgáltató platformján

Saját produkciói mellett, a nagy produkciós házakkal való partnerségek révén, a streaming óriásnhatalmas filmportfóliójában régebbi és újabb alkotások is szerepelnek, amelyek vagy Oscar-díjra jelöltek, vagy már elnyerték azt. E filmek között található minden idők legjobb szerelmes filmje is.

Minden idők legjobb szerelmes filmje elérhető a Netflixen

„Az ártatlanság kora” (The Age of Innocence) egy Martin Scorsese által rendezett film, amely 1993-ban jelent meg. A film Edith Wharton azonos című, 1920-ban megjelent regényén alapul, amely Pulitzer-díjat nyert.

A film, egy romantikus dráma, amely a 19. század végi New York-i felső társadalom bonyolultságát vizsgálja, főszereplői Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer és Winona Ryder, három nagy hollywoodi színész.

A film, egy igazi filmművészeti remekmű, Newland Archer történetét követi (Daniel Day-Lewis alakításában), aki egy new york-i ügyvéd, és jegyben jár a nyájas természetű May Wellanddal, akit Winona Ryder alakít.

Archer rendezett életet él, betartva a kor szigorú társadalmi normáit, mígnem megismeri May unokatestvérét, Ellen Olenska grófnőt, akit Michelle Pfeiffer alakít. Pfeiffert Oscar-díjra jelöltek a legjobb színésznő kategóriában ezen alakításáért, de végül elvesztette a díjat egy másik nagy színésznő, Holly Hunterel szemben, a „The Piano” című filmérben nyújtott alakításáért.

„Az ártatlanság kora” öt különböző kategóriában volt jelölve:

  • Legjobb jelmez
  • Legjobb női mellékszereplő
  • Legjobb adaptált forgatókönyv
  • Legjobb eredeti filmzene
  • Legjobb művészeti rendezés

Azonban a díjat csak az első kategóriában nyerte el, így Gabriella Pescucci kaphatta az Oscart. Tehát ha egy kis időre te is szívesen visszautaznál a régmúlt idők New Yorkjába, akkor bátran ajánljuk az „Az ártatlanság korát”, hiszen a cselekmény, a színészi alakítások és a jelmezek nem fognak csalódást okozni.

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek