KezdőlapHírek88 éves korában meghalt Alain Delon, a francia film legnagyobb legendája

88 éves korában meghalt Alain Delon, a francia film legnagyobb legendája

-

A francia filmművészet szimbóluma, Alain Delon színész vasárnap, 88 éves korában hunyt el. A legendás színész egy kivételes karriert és egy rendkívül romantikus életet hagyott maga után – írja a leparisien.fr.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony és (kutyája) Loubo mély szomorúsággal jelentik be édesapjuk halálát. Nyugodtan távozott az élők sorából Douchy-i otthonában, három gyermeke és családja körében. (…) A család kéri, hogy ebben a rendkívül fájdalmas gyászidőszakban tartsák tiszteletben magánéletüket” – áll a közleményben.

Hirdetés

Alain Delon 1935. november 8-án született, élete során több mint 80 filmben szerepelt, olyan rendezők irányítása alatt, mint Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville és Jean-Luc Godard, olyan színészekkel együtt, mint Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand és Lino Ventura.

Az 1990-es évek végétől ritkán láthattuk filmekben, a színész 2023 nyarán került az újságok címlapjára, amikor három gyermeke panaszt tett házvezetőnője, Hiromi Rollin ellen, bántalmazás gyanúja miatt.

Hirdetés

Gyermekei ezután testvérháborúba kezdtek a sajtóban és a bíróságokon keresztül, vitatkozva a sztár egészségi állapotáról, aki limfómában szenvedett, és 2019-ben agyvérzést kapott.

Alain Delon és Romy Schneider különleges szerelmi történetéről itt írtunk.

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek