KezdőlapFilmMegérkezett a Hófehérke című film előzetese: 2025-ben érkezik a klasszikus mese élőszereplős...

Megérkezett a Hófehérke című film előzetese: 2025-ben érkezik a klasszikus mese élőszereplős változata

-

Megérkezett az élőszereplős „Hófehérke” című film új előzetesét, a filmet 2025-ben várhatjuk. A kedvcsináló trailer egy kis betekintést nyújt a közönségnek ebbe az 1937-es Disney-klasszikus újraértelmezésébe. A több mint egy perces előzetes, követve az amerikai marketing hagyományos szabályait, szinte mindent megtesz annak érdekében, hogy még a közömbösséggel hozzáállókat is megnyerje magának.

Az eredeti filmhez képest az új verzió jelentős változtatásokat tartogat, beleértve egy másik címet és egy modernebb megközelítést a történethez.

Hirdetés

A „Hófehérke és a hét törpe” címből nemes egyszerűséggel csak „Hófehérke” lett

A klasszikus „Hófehérke és a hét törpe” animációs filmmel ellentétben a 2025-ös film egyszerűen csak a „Hófehérke” címet viseli. Ez a jelentős változás tükrözi a politikai korrektség új normáihoz való alkalmazkodás tendenciáját. Ez a produkció élőszereplős lesz, vagyis animációk helyett valódi színészek alakítanak benne, így valóban eltérő produkcióra számíthatunk.

Eredetileg a film bemutatója 2024. március 22-re volt tervezve, de a forgatókönyvírók sztrájkja miatt, elhalasztották 2025. március 21-re. Mindazonáltal a klasszikus történet rajongói több változásra is számíthatnak, a szereplőktől egészen a narratíva szerkezetéig.

Hirdetés

Kiemelkedő szereplőgárda és modernizált történet

A főszerepet, Hófehérkét, Rachel Zegler alakítja. A színésznő-énekesnőt, leginkább a „West Side Story” és az „Éhezők viadala” című filmekben nyújtott alakításai révén ismerhetjük. Zegler izgatottan nyilatkozott az ölébe hullott lehetőségről.

„Életem megtiszteltetése volt” – mondta, hangsúlyozva, milyen fontos ez a szerep minden fiatal színésznő számára.

Egy másik újdonság, hogy Gal Gadot kapta a Gonosz Királynő szerepét, ami élete első negatív szerepe lesz. Gadot, aki a „Wonder Woman” filmekből ismert, ezt a szerepet „kifinomultnak, gonosznak és varázslatosnak” írta le, és kifejezte lelkesedését a kihívás iránt, hogy egy ilyen ikonikus karaktert alakítson.

„Nagyon szórakoztató volt valami teljesen más csinálni, mint amit eddig csináltam” – mondta Gadot.

Csavar, amely eltér a klasszikus narratívától

A többek között „A csodálatos Pókember” című film rendezése által ismert Marc Webb tett róla, hogy az új produkció eltérjen az 1937-es történet klasszikus felépítésétől. Az eredeti verzió szerint a történet középpontjában a fiatal hercegnő áll, aki mostohaanyja féltékenysége elől menekülve a hét törpe házában talál menedéket. A csúcspontot az jelenti, amikor a Gonosz Királynő mérgezett almát ad Hófehérkének, és a hercegnőt csakis az igaz szerelem csókja ébresztheti fel örök álmából.

Azonban a 2025-ös újrafeldolgozás jelentős változást hoz a történet ezen lényeges elemében. Rachel Zegler szerint Hófehérkét nem egy herceg fogja megmenteni, hanem az arról való álma, hogy egy olyan vezető válik majd belőle, akire apja büszkén mondaná, hogy merész, igazságos, bátor és igaz.

„Ez egy teljességgel meghökkentő történet lesz minden fiatal számára” – nyilatkozta Zegler, jelezve, hogy a film modernebb és az önállóságra irányuló üzenettel bír majd.

Kritikák és várakozások

A Disney-t már egy ideje rendszeresen érik kritikák amiatt, hogy folyamatosan modernizálja filmjeit és újrafeldolgozásait, amit egyesek túl politikailag korrektnek tartanak. Ezért a 2025-ös „Hófehérke” az egyik legjobban várt film, nemcsak a történet, hanem narratíva, és a szereplők közti konfliktusok miatt is. A reakciók minden bizonnyal eltérnek majd a klasszikus film visszhangjaitól.

Ahogy közeledik a hivatalos megjelenés, egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtudjuk miként fogadja majd a közönség ezt az új átdolgozást a világ egyik leghíresebb meséjéről.

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek