KezdőlapHírekPéldátlan botrány a 2024-es Eurovízión: kizárták a döntőből a favoritnak számító holland...

Példátlan botrány a 2024-es Eurovízión: kizárták a döntőből a favoritnak számító holland énekest

-

A rendőrség vizsgálja azt az incidenst, amelynek következtében Joost Klein holland művészt kizárták az Eurovíziós Dalfesztiválról.

Hatalmas botrány rázta meg a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivált, ugyanis a döntő napján jelentették be a szervezők, hogy kizárták a versenyből a Hollandiát képviselő Joost Kleint, miután egy női stábtag feljelentést tett ellene a svéd rendőrségen.

Hirdetés

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) egy közleményben tudatta a döntését, hozzátették, a történtek fényében „nem lenne helyénvaló, ha (Joost Klein) folytatná a versenyt”.

A 26 éves Joost Kleint az idei verseny egyik nagy favoritja volt, Europapa című dala igencsak népszerű volt a rajongók körében.

Hirdetés

A híres szerint az incidensre a csütörtök esti második elődöntő után került sor.

„Zéró toleranciát alkalmazunk a rendezvényünkön tanúsított helytelen viselkedéssel szemben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a verseny minden munkatársa számára biztonságos és védett munkakörnyezetet biztosítsunk.

„Ennek fényében Joost Klein viselkedését a csapat egyik tagjával szemben a versenyszabályok megsértésének tekintjük” – szögezte le közleményében az EBU.

Az EBU közölte, hogy a döntő a verseny 26 dal helyett 25 dallal folytatódik.

Az énekest ma már nem engedték be a malmői arénába, jelenleg rendőrségi eljárás zajlik ellene.

„A rendőrség megfélemlítés miatt nyomoz. A bűncselekményt csütörtök este követték el a malmői arénában” – mondta Pelle Vamstad rendőrségi szóvivő az AFP-nek.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek