KezdőlapFilmA Netflix új sorozata, amely egy megrázó igaz történeten alapul, az egész...

A Netflix új sorozata, amely egy megrázó igaz történeten alapul, az egész világot megrázta

-

A Netflix egyik legújabb minisorozata valósággal sokkolta az egész világot. Emberek milliói nézték meg a sorozatot, ami egy egészen hihetetlen igaz történeten alapul.

A Szarvasbébi (Baby Reindeer) egyszerre nyűgözte le és sokkolta a nézőit. A Richard Gadd skót humorista által írt és rendezett, és a saját főszereplésével készült sorozat egy korábbi, az Edinburgh Festival Fringe-en bemutatott szólóműsorából született, amelyben Gadd elmesélte traumatikus élményét, amikor egy középkorú nő, akit ő Marthának nevez, zaklatni kezdte őt.

Hirdetés

A sorozatban Gadd önmaga fiktív változatát, Donny Dunnt alakítja, aki egy zaklatással és annak utóhatásaival küzd, miközben stand-up komikusként és íróként próbál nevet szerezni magának Londonban. Ezzel egy időben Donny a televíziós iparban egy idősebb mentora által korábban elkövetett sze*uális visszaélés traumájával is kénytelen megküzdeni.

A Szarvasbébi karakterei rendkívül összetett figurák. Gadd nem zárkózik el attól, hogy beismerje saját hibáit a Marthával való kapcsolatában, és gyakran negatív fényben tünteti fel magát a sorozat hét epizódja során.

Hirdetés

„Nem lenne igazságos azt mondani, hogy ő egy szörnyű ember volt, és én voltam az áldozat. Ez számomra nem hangzott igaznak” – mondta Gadd a The Guardiannek még egy 2019-es interjúban.

A főszereplő Jessica Gunning elragadó intenzitással játssza Marthát, a nőt, aki éveken át zaklatta Donnyt. Gadd azt nyilatkozta, annyira megváltoztatta a Marthával kapcsolatos részleteket, hogy valószínűleg még ő sem ismerne önmagára a sorozatban.

Ennek ellenére nem telt sok időbe, mire előkerült egy nő, aki állítólag a valódi Martha lehet. Fiona Harvey A Piers Morgan Uncensored című műsorban adott interjút, ahol többször is tagadta, hogy zaklatta volna Gaddet.

Emellett Nava Mau, a Terit, a transz terapeutát és Donny barátnőjét alakító színésznő elmondta, úgy érezte, hatalmas felelősség nehezedett a vállára a karaktere eljátszása kapcsán.

Mau egy interjúban beszélt a queer reprezentáció fontosságáról a mainstream televíziózásban, valamint arról, hogy a Szarvasbébiben való szereplése erőteljes és tanulságos élmény volt.

A Szarvasbébi nem egyszerűen csak egy sorozat – ez egy ablak a zaklatás és a bántalmazás fájdalmas és bonyolult valóságára, ami nyers őszinteséggel és önvizsgálattal mutatja be a témát. Ez egy olyan történet, amelyet el kell mesélni, függetlenül attól, hogy mennyire kellemetlen vagy bonyolult.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek