KezdőlapZeneVideóklipekAzahriah legújabb videóklipje egy nap alatt felrobbantotta az internetet

Azahriah legújabb videóklipje egy nap alatt felrobbantotta az internetet

-

Az viszont – bár április elseje van – nem tréfa, hogy a hozzá tartozó klip máris a felkapottak között van YouTube-on, pedig a magyar lakosság jelentős hányada még valószínűleg csak ébredezik a négynapos ünnepen.

A cipoe című dal címe az ország egyik ikonikus graffitisének nevét idézi, aki kizárólag ezt az (egyébként így, a leírás szerint is ejtendő) szót fújja a falakra országszerte. Az angol-magyar szöveg a jelenlegi közállapotokra utalva meglehetősen komor: a talmi gazdagság és legmélyebb kilátástalanság teljes spektrumát érinti.

Hirdetés

A klipben orwelli utalásoktól a magyar néphagyományok kiüresedésén át a lakótelepi mindennapokig számos téma előkerül.

A dal második fele oldschool boom bap hip-hopot idéz, s a klip is fekete-fehérre vált – ahogyan napjainkban, úgy a videóban is nehéz eldönteni, hogy a múltat, a jelent, vagy egy disztópikus jövő képeit látjuk pörögni.

Hirdetés

„Így ha berekedne a hangom, és nem hallaná meg a nép, akkor sincs nagy baj, mer’ amit akartam, azt rég elmondtam már” – énekli Azahriah.

A rendkívül zaklatott videóklipet Vitó Zsombor rendezte.

A rajongók dicshimnuszokat zengenek az énekes új daláról és videóklipjéről.

„Azért ez minden tekintetben tömény lett, nem elég egyszer megnézni/meghallgatni, hogy minden egyértelmű legyen, de hát csak a szokásos high level!” – írta egyik rajongó a YouTube-on.

„16 éves koromban Aretha Franklinért rajongtam, 26 évesen LGT, 36 évesen Bob Marley volt a kedvencem és most 70 évesen Azahriát hallgatok” – fűzte hozzá egy másik.

„A vibe-ot, amit a klip átad nehéz szavakba önteni, egyszerűen mestermunka, a zene meg… Amúgy is nagyon szeretem a hip-hopot, de ez a picit old-school feeling nagyon bejön, az pedig kifejezetten felrakja az i-re a pontot, hogy egy Mucsi idézet is bele lett szőve..Segít jobban átélni a zenét, tökéletesen beleillik. Köszönjük Azi!” – fogalmazta meg gondolatait egy harmadik.

Nektek hogy tetszik a videóklip és a dal?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek