KezdőlapSzínesA két világsztár úgy énekli ezt a világslágert, hogy attól te is...

A két világsztár úgy énekli ezt a világslágert, hogy attól te is libabőrös leszel

-

A Fragile című dal, mondhatni, a zenetörténelem egyik ikonikus darabja, melyet ismerni kötelező. Lágy dallamai könnyen elvisznek magukkal egy andalító utazásra, de ebben a változatban, melyet Sting és Stevie Wonder vitt színpadra, sokak szerint korszakalkotó. A különleges produkciót Sting 60. születésnapi koncertjén adták elő az énekesek, melyet a közönség ujjongó dicsérete övezett.

A New York-i Beacon Theatre-ben tartott koncerten a duó elegáns és hangulatos műsorral készült, amelyben Stevie Wonder selymesen lágy hangja és Sting dinamikus dalszövege ötvöződött.

Hirdetés

A teltházas koncert résztvevői nem csalódtak a végeredményben: a zeneipar két nagyágyúja egy olyan változatát mutatta be a Fragile-nak, mely lepipálja az eredetit. És ez főként Stevie Wondernek és az előadás során teremtett fantasztikus hangulatnak köszönhető.

A közös munka és a közöttük lévő összhang azt is egyértelművé tette, hogy a két zenész nagyszerű barát, akit a közös szenvedély kovácsolt össze. Akiknek volt szerencséjük ezt élőben végighallgatni, azok biztosak lehettek benne, hogy egy olyan estét élhettek át, amit soha nem fognak elfelejteni.

Hirdetés

Szerencsére, az élményből azoknak is jutott, akiknek a helyszín elérhetetlen távolságban maradt: egy YouTube-videóban annyiszor lehetünk szem- és fültanúi, ahányszor csak szeretnénk!

A Fragile Sting második, a Nothing Like the Sun című stúdióalbumán jelent meg, 1987-ben. A dal Ben Linder amerikai építőmérnök emlékére íródott, aki egy nicaraguai vízerőmű-projekten dolgozva vesztette életét. Az angol nyelvű változat mellett Sting portugál és spanyol nyelvű verziókat is felvett az 1988-as Nada como el sol című kislemezéhez. Bár nem ez volt a legnépszerűbb dala, mégis elérte a 70. helyet a brit kislemezlistán!

Eredeti nevén Gordon Matthew Thomas Sumner, Sting a brit zeneipar egyik ikonikus alakja és aktivista, aki a brit The Police zenekar frontembereként és dalszerzőjeként szerzett hírnevet. Bár a The Police 1986-ban, mindössze 7 évvel a megalakulása után felbomlott, Sting ezután szólókarrierbe kezdett, amelynek köszönhetően a világ egyik legkedveltebb zenésze maradt.

Stevie Wonder pedig egy élő legenda, aki lenyűgöző zenei karriert futott be. Röviddel a születése után megvakult, de ez sem gátolta meg őt abban, hogy hódoljon a szenvedélyének. Csodagyereknek bélyegezték, akinek páratlan érzéke volt a zenéhez. A világ egyik legkelendőbb előadójaként tartják számon, akinek a dalai és lemezei több rangos elismerést, többek között 25 Grammy-díjat kaptak.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek