KezdőlapSzínesAz énekes, aki akár Elvis Presley unokája is lehet, a sztár egy...

Az énekes, aki akár Elvis Presley unokája is lehet, a sztár egy dalával nyűgözte le a zsűrit

-

Dakota Striplin 24 éves volt, amikor 2019-ben feltűnt a The Voice Australia műsorában. A meghallgatáson Elvis Presley „Love Me Tender” című dalát adta elő, amivel kellőképpen le is nyűgözte a zsűrit. Striplin hangja és állkapcsa határozottan a Királyt idézik, de a fiatal énekes ennél nagyobb meglepetést is tartogatott a tarsolyában.

Elárulta, hogy talán valóban a legendás énekes unokája. „Mindig is szerettem Elvist. Kiskorom óta nagy példaképem volt. De nemrég az apám rájött, hogy az apja nem a biológiai apja, és a nagymamám élete elég kalandos volt. Elvis-koncerteken dolgozott, és nyilvánvalóan ismerte őt” – mondta Striplin, mire az egyik zsűritag, Kelly Rowland meg is jegyezte, mennyire hasonlít a sztárra. Striplin még egy rövid Elvis-imitációt is előadott, a közönség nagy örömére.

Hirdetés

A meghallgatás során Rowland még azelőtt megfordította a székét, hogy Striplin a dal első sorának végéhez ért volna, és hamarosan Delta Goodrem ausztrál énekesnő is követte a példáját.

Guy Sebastian szintén közel állt ahhoz, hogy megnyomja a gombot, de végül meggondolta magát, amit később meg is bánt. „Komolyan tehetséges vagy. Nagyon sajnálom, hogy nem nyomtam meg a gombot” – mondta.

Hirdetés

Rowland nem bánta meg a döntését, hogy megfordította a székét, és azt kiabálta: „Te vagy az, akire vártunk! Annyira izgatott vagyok, hogy itt vagy. Őszintén örülnék a lehetőségnek, ha veled dolgozhatnék. Fantasztikus vagy.”

De Goodrem is szerette volna a csapatában tudni az énekest, mondván: „Én is nagyon örülnék, ha a csapatomban lennél. Igazán nagy rajongója vagyok ennek a zenei hangzásnak. A hangszíned annyira gazdag, annyira telt. Imádom az elektromos gitárt, és ahogyan az egész színpadot uraltad.”

A két zsűritag próbálta meggyőzni a versenyzőt, hogy az ő csapatukat válassza, Striplin pedig végül a Destiny’s Child egykori énekesét, Rowlandot választotta. Az ő irányítása alatt később előadta az Oroszlánkirály „I Just Can’t Wait To Be King” (A trón úgy csábít) című dalát, de sajnos ebben a fordulóban kiesett a versenyből.

Striplin később részt vett az America’s Got Talent 12. évadának meghallgatásán is, és négy igen szavazatot kapott, miután elénekelte a „You’re the One That I Want” című dalt a Grease-ből. A válogató következő fordulójában Elvis „I Can’t Help Falling in Love With You” című dalát adta elő, de nem jutott tovább.

A tehetségkutatós kudarcok azonban nem vették el a kedvét, és továbbra is aktívan folytatja a zenélést.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek