KezdőlapSzínes„Igazi magyar lány voltál” - magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a...

„Igazi magyar lány voltál” – magyar népdalt énekelt a román tehetségkutatóban a 16 éves lány

-

A fiatal lány egész Romániát lenyűgözte, amikor elénekelte a román tehetségkutatóban a „Szagos a rozmaring” című magyar népdalt.

A román televízióban nemrég futott a Vedeta populara című tehetségkutató verseny, amely a román népzenére apaszik, a Fölszállott a páva román megfelelőjeként említhetjük. Ebben a műsorban tűnt fel Maria Luiza Schmidt egy magyar népdallal, amivel levette a lábáról a műsor zsűrijét.

Hirdetés

Maria Luiza a marosvásárhelyi néptánccsoporttól kapott segítséget ahhoz, hogy elénekelje a „Szagos a rozmaring” című magyar népdalt, produkciójában nemcsak magyar népviseleten hordott, de a csárdást is eljárta.

A dal és a koreográfia is hatalmas sikert aratott, egy zsűritag kivételével mindenki dicsérő szavakkal illette a lányt.

Hirdetés

„Csodálatos voltál, és itt most meg kell jegyeznem valamit, sajnos jó pár ultra-nacionális politikus hallucináló beszéde miatt határon innen, határon túl, voltak helyzetek, amikor feszült kapcsolataink voltak, de úgy érzem elérkezett a pillanat, hogy megtaláljuk azokat a pontokat és utakat, ahol ismét elkezdhetünk kapcsolódni, mert olyan szépek a népdalaink, hogy a szemétbe kellene dobnunk az összes többi dolgot. Csodálatos voltál, nagyon meghatódtam” – értékelte a produkciót Bogdan Mihai Simion.

„Mariuta (szerk. megj. a Maria becézése a román nyelvben) igazi magyar lány voltál, büszke vagyok rád” – tette hozzá Cornelia Rednic.

Nektek hogy tetszik a produkció?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek