KezdőlapHírekMark Wahlberg továbbra is hithű katolikus annak ellenére, hogy a hit népszerűtlen...

Mark Wahlberg továbbra is hithű katolikus annak ellenére, hogy a hit népszerűtlen Hollywoodban

-

Mark Wahlberg nem titkolja a hitét, sőt, az utóbbi időben nagyon is nyíltan beszélt a meggyőződéseiről. A színész nemrég a Today Show vendége volt, éppen hamvazószerdán, a nagyböjt első napján, és arról beszélt, hogy bár ő maga hithű katolikus, senkire nem próbálja ráerőltetni a vallást, különösen a gyerekeire nem.

„Nem akarom senki torkán lenyomni a vallást, de nem tagadom meg a hitemet. Ez még nagyobb bűn lenne” – mondta. „Nem népszerű dolog az én szakmámban, de nem tagadhatom meg a hitemet” – tette hozzá.

Hirdetés

Az 51 éves színész a műsorban hamuból rajzolt keresztet viselt a homlokán, ami bevett szokás a katolikusoknál hamvazószerdán. A hamuval hintés a bűnbánat jelképe, mert a hamu az elmúlásra, a halálra figyelmeztet.

Wahlberg azt is elmagyarázta, hogy értelmezi a böjtöt, és azt mondta, bár a legtöbb ember csak az evéshez köti azt, ennek nem feltétlenül kell csak erre az egyetlen dologra vonatkoznia.

Hirdetés

„A böjtölésnek sok különböző eleme van. Szerintem fontos megérteni, hogy ha az étellel kapcsolatos megtartóztatással problémáink vannak, akkor vannak más dolgok is. Isten tudja, melyek azok a dolgok, amelyektől el kell távolodnod. Mindannyian ismerjük azokat a dolgokat, amelyek miatt bűntudatunk van, és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben” – mondta.

„Tehát arról van szó, hogy el tudjunk szakadni ezektől a dolgoktól, és a rossz szokásokkal szemben a jó szokásokra kell összpontosítani.”

Wahlberg azt mondta, ő a maga részéről nem eszik húst, és csak egyszer étkezik hamvazószerdán, ezt a szokást pedig egészen nagypéntekig megtartja.

Arról is beszélt, hogy milyen fegyelemre van szükség a böjtöléshez, de úgy érzi, ez sokat segített neki az életben.

„Amikor elkezdtem a filmes szakmát, és áttértem erre a zenéről, rájöttem, hogy sok fegyelemre van szükségem az életemben, és ez a fegyelem sok más dolgot is biztosított számomra. Rengeteg jutalomban volt részem ennek köszönhetően, és ezt szeretném megosztani az emberekkel, legyen szó akár a böjtről, több testedzésről, vagy arról, hogy elszakadok más dolgoktól, és több időt szánok arra, hogy Istennel legyek, imádkozva, vagy egyszerűen csak elgondolkozva az életemen” – magyarázta.

Ugyanakkor bár fontosnak érzi, hogy megossza a hitét másokkal, az is ugyanilyen fontos, hogy tiszteletben tartsa mások hitét és meggyőződéseit, és semmit ne próbáljon meg rájuk erőltetni.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek