KezdőlapSzínesValóra vált a kisfiú álma, amikor örökbe fogadta őt legjobb barátja családja

Valóra vált a kisfiú álma, amikor örökbe fogadta őt legjobb barátja családja

-

Andrew és Joc ma már gyakorlatilag elválaszthatatlanok, és az életük teljesen megváltozott, amikor Joc szülei magukhoz vették Andrew-t, aki 6 éves kora óta több különböző nevelőszülőnél fordult meg, miután a biológiai szülei elveszítették minden szülői jogukat. A kisfiú 10 éves korában került a Tennessee állambeli Nashville-be, Joc családjához. A szülők, Dominique és Kevin Gill megnyitották az otthonukat és a szívüket Andrew előtt, de az első időszak még így is nehéz volt, mivel a fiúnak gondjai voltak az érzelmei szabályozásával.

„Andrew-nak négy testvére van, akiket azonnal örökbe fogadtak. A velünk töltött első héten a szobájában ült csukott ajtóval, és régi képeket nézegetett. Nem akart beszélni” – magyarázta Dominique.

Hirdetés

Andrew kezdetben udvariatlan volt, és kiabált, hogy megpróbálja eltaszítani maga mellől nevelőszüleit, de ők kitartottak. „Elkezdett kiabálni, hogy: Csak hadd költözzek el! De nem voltam hajlandó lemondani róla” – mondta Dominique, és a Gill házaspár türelme és kitartása végül elérte a célját, Andrew kezdte jobban érezni magát, és már nem voltak érzelmi kitörései.

Valóra vált a kisfiú álma, amikor örökbe fogadta őt legjobb barátja családja
Fotó: Dominique Gill/Instagram

Bár kezdetben visszahúzódó volt, egy nap Joc megkérdezte, van-e kedve videójátékokkal játszani, és legnagyobb meglepetésére, igenlő választ kapott. A fiúk azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok, és azt mondják, rengeteg közös van bennük.

Hirdetés

Amikor a szülők látták, milyen közel került egymáshoz a két gyerek, fontos döntést hoztak. 2020 májusában megkérdezték az akkor 12 éves Andrew-t, szeretne-e örökre családtag lenni. Különleges meglepetést terveztek erre az alkalomra, lufikkal és plakátokkal vártak a fiúra, sőt, Joc pólóján a következő felirat állt: „Lennél a fivérem?”

Valóra vált a kisfiú álma, amikor örökbe fogadta őt legjobb barátja családja
Fotó: Dominique Gill/Instagram

A Gill házaspár eredetileg nem tervezte az örökbe fogadást, csak ideiglenes nevelőszülőkként akartak segíteni minél több gyereknek, ahogy Dominique szülei is tették, amikor ő még kislány volt. De időközben megváltozott a véleményük.

„Eredetileg arra gondoltunk, hogy segítünk neki, amíg állandó otthonra nem talál. De miután a második örökbefogadás sem sikerült, rájöttem, hogy Isten okkal küldte Andrew-t az életünkbe. Isten gondoskodott róla, hogy az örökbefogadás ne sikerüljön, hogy visszajöhessen hozzánk” – mondta Dominique.

Amikor a Gill család megkérdezte Andrew-t, szeretne-e örökre velük maradni, a kisfiú sírva fakadt. „Andrew kezdettől fogva mindig azt mondta: Köszönöm, hogy elfogadtatok. Köszönöm, hogy nem mondtatok le rólam” – mondta Dominique. „Amikor az emberek elolvasták az aktáját, megijedtek. De én tudtam, hogy jó gyerek, akit sok trauma ért.”

Az emberek időnként még mindig furcsán néznek rájuk, mivel Andrew fehér, a családja pedig színes bőrű. Őket azonban soha nem érdekelte a bőrszín. „A szeretetnek nincs színe. Andrew a mi fiunk, ahogy Joc is. Hozzánk tartozik” – mondta a családanya. Kevin pedig hozzátette: „Az évek múlásával Andrew és Joc közel kerültek egymáshoz. Jó látni, hogy az évek során szorosabbra fűzték a kapcsolatukat.”

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek