Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Grammy-díjas duó, a Silk City (Diplo, Mark Ronson) visszatért “New Love” című slágerükkel, rajta Ellie Goulding közreműködésével. Ez a Diplo – Mark Ronson páros első kiadványa 2018 óta.

“Mindig izgatottan térek vissza a stúdióba Markkal” – mondta Diplo. “A Silk City megalakulása óta folyamatosan ötletelünk, és végre sort kerítettünk rá, hogy néhányat megvalósítsunk. Előálltunk ezzel a classic house felvétellel, és Ellie volt olyan kedves, hogy a hangját kölcsönözte hozzá.”

“Szeretem azt a fajta zenét amit létrehozunk, amikor Wes és én összejövünk.” – mondta Ronson. “Megvan a varázsa annak, hogy minden mástól különbözik amin dolgozom. 10 éve ismerem Ellie-t, és nagyszerű, hogy végre közösen készíthettünk valamit. A hangja igazán csodálatos.”

“Évek óta ismerem Markot és West, és jó ötletnek tűnt közös zenét készíteni egy olyan időszakban, amikor mindannyiunknak szüksége van táncra, és arra, hogy szabadnak érezhessük magunkat, még ha csak a saját konyhánkban is.” – mondta Goulding.

Ellie Goulding karrierje során eddig két Grammy-díj és egy Golden Globe jelölést, valamint két BRIT Awardsot mondhat magáénak. Emellett 18 milliós albumeladással, és 23 milliárd streammel büszkélkedhet. 2020 októberében elnyerte a Billboard Music Award-ot, a Legjobb tánczenei/elektronikus dal kategóriában, “Close To Me” című dalával. Érdekesség, hogy az egy szintén Diplo-val közös kollaboráció volt.

A Silk City Diplo és Mark Ronson formációja, mely arról a philadelphiai bisztróról kapta a nevét, ahol a két sztár először találkozott 20 évvel ezelőtt. A Silk City annak a klasszikus tánczenének a tiszteletére, megünneplésére jött létre, amely a két művészt eddigi karrierjük során inspirálta. Több évtizedes barátság után, először 2018-ban vonultak stúdióba, ahol megszületett az “Electricity” című daluk Dua Lipa vendégszereplésével. A kiadvány világszerte a slágerlisták élén volt megtalálható, és az Amerikai Egyesült Államokban, valamint az Egyesült Királyságban is platina minősítést ért el, valamint elnyerte a Grammy-díjat is a Legjobb tánczenei felvétel kategóriában.