Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Universal Pictures nem várt sokáig, máris nyilvánosságra hozta a Múlt karácsony (Last Christmas) című moziprodukció hivatalos filmelőzetesét. A romantikus komédia műfajában megrendezett karácsonyi történet 2019 legígéretesebbnek tűnő ünnepi filmjeként érkezik, Emilia Clarke színésznővel a főszerepben.

A Trónok harca Daeneryse mellett Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh és Rebecca Root gazdagítja a színészlistát.

Emilia egy ifjú londoni hölgy, Kate szerepébe bújik, aki folyton csak rossz döntéseket hoz. Legutóbbi baklövése, hogy elfogad egy állást egy kizárólag karácsonyi termékeket forgalmazó bevásárlóközpontban, ahol ráadásul krampuszlánynak kell beöltöznie. Itt azonban találkozik Tommal (Henry Golding), akinek köszönhetően Kate ismét visszatalál régi, mosolygós önmagához. Ahogy a város apránként ünneplőbe öltözik, úgy éled fel a lány szívében a karácsonyi varázslat, és még egy új szerelem is kacsintgat feléje.

A csodálatos karácsonyi hangulat megteremtésébe a Wham! együttes népszerű slágere, a Last Christmas is beszáll, mely a film hivatalos főcímdala is egyben. Nem kérdés, hogy a moziprodukció a banda frontemberének, George Michael-nak állít emléket, akinek egyébként több, eddig még kiadatlan dala is felcsendül a közel másfél órás filmben.

Több éves terv, hogy egy Last Christmas-ihlette karácsonyi filmet forgassanak, és ez most vált valóra. Egy sajtóközlemény szerint, Emma Thompsont annyira lelkesítette az ötlet, hogy aktívan szerepet vállalt a produkció kikerekedésében. 2013-ban például személyesen kereste fel George Michaelt londoni otthonában, ahol elbeszélgettek a projektről, melyre az énekes azonnal áldását adta. A terv azonban csak George Michael halála után ölthetett konkrét formát.

A Múlt karácsony című film november 7-én debütál a mozikban, míg a produkció különleges betétdal-kollekcióját tartalmazó gyűjtőalbum november 8-ától lesz beszerezhető a lemezkereskedőknél.