Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Élete végéig gyógyszer kell szednie betegsége miatt Zimány Lindának.

Zimány Lindánál inzulinrezisztenciát és pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak, ennek következtében az egész életét meg kellett változtatnia, élete végéig gyógyszereket kell szednie.

“Évekkel ezelőtt, amikor Amerikában éltem, már akkor volt problémám a pajzsmirigyemmel, de az elmúlt hét év alatt rosszabbodott a helyzet. Kiderült, hogy alulműködik, és inzulinrezisztenciám is van, ami már az egyes típusú diabétesz előszobája is lehet” – nyilatkozta a Ripostnak Zimány Linda, akinek komoly tünetei voltak.

“A fáradékonyság, a száraz bőr, a diéta ellenére fogyás-hízás, a töredezett haj, illetve körmök mind a pajzsmirigybetegségre utalhatnak. Nálam a fáradékonyság volt jellemző, illetve komoly hányingerrel küszködtem minden étkezés előtt és után. Az orvosom hasnyálmirigy- és pajzsmirigyserkentő gyógyszert írt fel, ami mellett egy személyre szabott inzulindiétát követek. A gyógyszert már biztos, hogy életem végéig szednem kell, de nem bánom, ha ezzel időben elcsíptük a problémát” – mondta a csinos ügyvédnő.

Zimány Linda azt is elárulta, hogy glutén- és laktózérzékeny, eddig szénhidrátot nem fogyasztott, de most már kötelező. Mióta szigorú diétát követ három kilótól is sikerült megszabadulnia.