Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Kétség kívül Lady Gaga egy igazi jelenség, nemcsak hangi adottságai miatt, megjelenései is azzá teszik. A Csillag születik című filmben énekelt betétdal miatt Oscar-díjat kapott. De honnan is szerezte a Lady Gaga nevet ez a tehetséges énekesnő?

Lady Gaga eredeti neve Stefani Joanne Angelina Germanotta, ám színpadi nevének kiléte eléggé bonyolult, ha rákeresünk az interneten többféle magyarázatot is kapunk rá.

2010-ben egy interjú keretén belül Lady Gaga elmondta, hogy volt zenei producere, Rob Fusari (aki abban az időben a barátja volt) nevezte először Gaga-nak, hangja miatt és mert a stílusa emlékeztette őt a Radio Gaga című legendás dalra.

Míg az énekesnő elismeri, hogy Fusari adta neki a Gaga nevet, ám a Lady az ő “találmánya”.

“A stúdióban kezdett Gaga-nak hívni, ám amikor már lassan készen voltunk az albummal eldöntöttem, hogy az igazi nevem helyett egy újat választok, hogy újra feltaláljam magamat. Ekkor jött a Lady Gaga név, mert a Gaga az kissé őrült, míg a Lady-nek mellette konnotációja van.” – mondta az énekesnő.

Rob Fusari-nak azonban más verziója van a névadással kapcsolatban, 2010-ben be is perelte az énekesnőt és 30 millió dollárt követelt tőle, egyrészt a névadásért, másrészt, mert szerintem az énekesnő kizárta az üzletből. Fusari szerint ő adta az énekesnőnek a Lady Gaga nevet, de ő is fedezte fel.

“Egyik nap, amikor Fusari SMS-t írt Germanottának, benne a Radio Gaga szavakkal, ám a telefonja átjavította a Radio szót Lady-re. Germanottának nagyon megtetszett a név, így született meg a Lady Gaga művésznév.” – szól a törvényes iratokban, írja a New York Post.

Fusari később ejtette a vádakat.