KezdőlapFilm8 csodálatos, megtörtént eseményeken alapuló film, ami neked is tetszeni fog!

8 csodálatos, megtörtént eseményeken alapuló film, ami neked is tetszeni fog!

-

Sokszor szokták emlegetni, hogy a legjobb forgatókönyvíró maga az élet. Éppen ezért most következzen 8 remek, valós eseményeket feldolgozó film, amelyet érdemes megnézni.

1. Út a vadonba

Hirdetés

A 20-as évei elején járó fiatalember, Christopher McCandless bejárja az USA különböző tájait, különleges emberekkel ismerkedik meg, és végül kiköltözik a vadonba, hogy egyfajta spirituális utazáson vehessen részt. A film minden egyes perce külön élmény.

2. Szökés Alcatrazból

Hirdetés

A San Francisco-öböl egyik szigetén fekvő Alcatraz az egyik legjobb biztonsági rendszerrel ellátott börtön, amiből lehetetlenség megszökni. Azonban 1962-ben bekövetkezett, amire senki sem mert volna fogadni.

3. Elcserélt életek

A főszerepben Angelina Jolie, a filmet pedig Clint Eastwood rendezte. A történet az 1920-as években játszódik Los Angelesben, és egy anyáról szól, aki hazaérve a munkájából, nem találja otthon a kisfiát. Végül a rendőrség állítása szerint megtalálták a gyereket, át is adták az édesanyának, de a nő rájön, hogy az nem az ő fia. Ezzel kezdetét veszi a dráma és a kálvária.

4. Schindler listája

Ezt a megtörtént eseményeket feldolgozó, holokauszt-témájú filmet mindenkinek látnia kell, hiszen a Steven Spielberg rendezésében napvilágot látott alkotás révén rájövünk arra, hogy mindig lehet pozitív változást elérni a legszörnyűbb helyzetekben is.

5. Kapj el, ha tudsz!

A főszerepben Leonardo DiCaprio és Tom Hanks, és ez már elég biztosíték arra, hogy egy remek, igaz történeten alapuló filmet tekinthessünk meg, teli izgalmakkal, humorral, átverésekkel.

6. A zongorista

A filmet Roman Polanski rendezte, a főszerepben Adrien Brody látható, aki a lengyel-zsidó származású, Wladyslaw Szpilman zongoristát alakítja, aki mindent megpróbál, hogy túlélje a második világháború borzalmait.

7. Kódjátszma

A film Alan Turing brit matematikus életét mutatja be, aki a kormánynak segített feltörni a nácik kódrendszerét a második világháború idején.

8. Nagymenők

Az 1990-ben készült film az ‘50-es évek maffiózó életstílusát mutatja be. Az alkotást Martin Scorsese egyik remekművének tartják. A szereposztás is zseniális, hiszen látható benne Robert De Niro, Ray Liotta és Joe Pesci.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek