Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Napjaink könnyűzenéjének két nagyágyúja fogott össze, és alkotott egy szó szerint nagyot. Calvin Harris és a Human című kasszasiker szerzője ugyanis közösen robbantotta a 2019-es év eddigi legütősebb bombáját: a Giant című dalukkal már felgyújtották a toplistákat, most pedig a felvétel videóklipjével tarolnak.

A kisfilm a napokban debütált a videómegosztókon, és egy igen valósághű részletet mutat be egy tinédzser életéből, aki sehogy sem találja a helyét napjaink társadalmában. A klip a nagyvárosok tipikus életképét vázolja fel, egy fiúval a középpontban, akinek sehogy sem megy a beilleszkedés. Mindeközben a világ legszebb természeti képei is felelevenednek, elállítva a lélegzetünket.

Akárcsak Forrest Gump, a fiú is rohan, és csak rohan, de képtelen megállni. Ugyanakkor nem tud szabadulni a saját lelki drámájától: az otthon fekvő beteg édesanyjától, akinek gondját kell viselnie. A ködös, misztikus, még érintetlen természetben egyszer csak feltűnik Rag’n’Bone Man, fekete lovakkal, villámokkal és furcsa látomásokkal körülvéve. Néhány másodperc erejéig Calvin Harris is megmutatja magát, egy erdészként, aki megpróbál kiásni valamit ebben a nem épp hétköznapi erdőből.

A Giant című dal január elején látta meg a napvilágot, és azóta több mint 12 millió letöltést gyűjtött be. A felvétel Rag’n’Bone Man szerzeménye, melyet 4 évvel ezelőtt írt, ihletet merítve a saját gyermekkorából. Az egész a szülők törékenységétől indult, annak ellenére, hogy a gyerekek irányába ők mindig is a sebezhetetlen oldalukat mutatják. A gondolat megtetszett a skót DJ-nek, és azonnal elfogadta a közös munkát a brit énekessel.

A Giant klipjét Emil Nava rendezte.