KezdőlapZeneVideóklipekGyönyörű dalban siratta el házasságát Palya Bea

Gyönyörű dalban siratta el házasságát Palya Bea

-

2018. szeptember 12-én megjelent Palya Bea új, Hazatalálok című lemeze, rajta a Tüzet fogok rakni című dallal, aminek most elkészült a videóklipje is.

Gyönyörű dalban siratta el házasságát Palya Bea

Hirdetés

A dal és maga a klip is egy szerelem történetét meséli el, a kezdeti fellángolást, a kapcsolat lecsillapodási ciklusán át egészen a kapcsolat megszűnéséig. Azok, akik átélték már ezeket a fázisokat magukénak vallhatják ezt a dalt, hiszen magáról az életről szól.

„Ennek dalnak, ennek az átváltozást segítő rítuséneknek az eredeti változata angolul született meg bennem, a válásom korai, fájdalmas szakaszában. Részt vettem egy nemzetközi dalszerző táborban, ahol a kollégáim épp egy vidám, önfeledt dalon dolgoztak egy ferde este másnapján, én pedig azt éreztem, hogy kiszakad a szívem. Sokkos állapotban voltam, annyira kilátástalannak, reménytelennek, sötétnek látszott minden. Hullott a könnyem. Kerestem egy csendes sarkot magamnak, pengettem a sansulát, magamat vigasztalva.

Hirdetés

Megsemmisülést éreztem. Egy nagy, képzeletbeli máglyára dobtam mindazt, amit eddig gondoltam arról, hogy hogyan fogok élni majd, fotópapírra álmodott jövőm képei kavarogtak a térben, majd porrá égtek a máglya tüzében. Aztán láttam magam is elégni, majd tengerbe veszni, levegőbe emelkedni, darabjaimra szakadni… és végül visszazuhanni a földre.

Ez a dal segített bíznom abban, hogy e darabok most egy jobb, erősebb egységgé, egy teljesebb lénnyé állnak majd össze. Ennek a zenének a könnyűsége, gyönyörű hangzása, a cimbalom és a többi hangszer égi játéka mindig új lendületet adott a nehéz, fagyhalálos pillanatokban. Remélem, mások is tudnak majd erőt meríteni ebből az éppen aktuális újjászületéshez.” – nyilatkozta Palya Bea a klip beharangozójában.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek