KezdőlapFilm10 film, amit akkor érdemes megnézni, ha éppen nehéz életszakaszon mész keresztül

10 film, amit akkor érdemes megnézni, ha éppen nehéz életszakaszon mész keresztül

-

Ezt a 10 filmet érdemes megnézned, ha éppen nehéz életszakaszon mész keresztül!

Csodaszép, az életről szóló filmeket ajánlunk, amelyek megmutatják, hogy a kilátástalannak tűnő helyzetekből is van kiút, mert a szépség, a remény, a pozitívum minden élethelyzetben ott van.

Hirdetés

Íme, a 10-es filmlistánk!

1. A boldogság nyomában

Egy megrendítő amerikai életrajzi dráma, a főszerepben Will Smith-el. A férfi és ötéves kisfia napról napra kiszolgáltatott helyzetben találja magát, a végén már menhelyeken, várótermekben kénytelenek meghúzni magukat. Egy csodálatos film emberi tartásáról, hitről, szeretetről.

Hirdetés

2. A bakancslista

Két filmlegenda, Jack Nicholson és Morgan Freeman bravúros alakítását láthatjuk, akik betegen nyomják a kórházi ágyat. Majd egyik nap elhatározzák, hogy még szeretnének megtenni pár dolgot, kipróbálni ezt-azt haláluk előtt, így útra kelnek. Vicces és drámai pillanatokra is számítani lehet.

3. Ütközések

Több különböző karakter, akik mind Los Angelesben élnek, sorsa 36 órán belül összefonódik, és a szálak összekapcsolódnak. A film témája sokrétű, a faji megkülönböztetéstől kezdve a hazugságig, az erőszakon és a dühön keresztül. Főszerepben Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon.

4. A szeretet szimfóniája

A film egy fiatal ír gitáros és egy new yorki csellista találkozásáról szól. Kettejük románcából megszületik egy zenei tehetség, akit August Rush-nak hívnak. A gyereket a szülei elhagyják, aki később egy Wizard nevű férfi segítségével indul megkeresésükre.

5. 500 nap nyár

Egy lány, aki a kapcsolat elején közli a fiúval, hogy nem vágyik semmi komolyra, házasságra végképp, 500 nap együttlét után szakít a barátjával. A fiú nem érti, hogy miért lett vége a románcnak, és azon töri a fejét, hogy hol hibázhatott.

6. Amelie csodálatos élete

Akik rajonganak Audrey Tautou-ért, azoknak ez kötelező film. Franciaország, Párizs, egy bisztróban dolgozó lány és egy váratlan fordulat, ami mindent megváltoztat. Kész is ezzel egy zseniális film receptje.

7. Ízek, imák, szerelmek

Julia Roberts ikonikus alakítása teszi ezt a filmet olyanná, amelyért nők millió rajonganak, még mindig. Az élet csak akkor ismerhető meg igazán, ha az ember felkerekedik és útnak indul, majd megtalálja a hitét, az ízeket, amelyek elvarázsolják, és az igaz szerelmet.

8. Forrest Gump

Forrest Gump nem IQ-bajnok, de a szíve a helyén van, jólelkű és becsületes. Az 1994-ben bemutatott film meghozta Tom Hanks számára a világhírnevet, és meg is kapta a legjobb főszereplő kategóriában az Oscar-díjat.

9. Gettómilliomos

Az angol filmdráma 2009-ben összesen 7, köztük a legjobb filmért járó Oscar-díjat is bezsebelte. Az alkotás egy indiai gettóban felnövő fiú életét mutatja be, aki eljut a Legyen ön is milliomos műsor székébe, ahol minden kérdésre tudja a választ, ám a műsorkészítők csalást sejtenek.

10. Fel!

Egy rendkívül megható, szórakoztató animációs film egy idős, özvegy férfiről, aki léggömbök segítségével röpíti magasba a házát, hogy eljusson egy dél-amerikai vízeséshez, és egy duci kisfiúról, aki véletlenül ott ragad a lebegő házon, összezárva a bácsival.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek