Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A rock’n’roll királya, Elvis Presley, élete utolsó élő koncertjén egy új dallal lepte meg rajongóit, melyről azt kell tudni, hogy a következő albumában debütált volna először. Az „Unchained Melody” előadása közben Elvisnek még sikerült pár viccelődést is belecsempésznie a performanszba, pedig akkor már komoly egészségügyi gondokkal küzdött.

Elvis halála előtt 6 héttel is olyan szenvedéllyel adta elő dalait, mint karrierje kezdetén!

Az alábbi videóban ezt a feledhetetlen dalt hallgathatod meg, mely Elvis 1977-ben bekövetkezett halála előtt készült. A rock’n’roll királya akkoriban már csak árnyéka volt önmagának, hiszen számos drogprobléma állt a háta mögött, ami szervezetét és lelkét is egyaránt megviselte.

Magas vérnyomása, szívproblémái és a fájdalmas emésztési panaszok ellenére sem hagyta rajongóit zene nélkül, ezért életének utolsó szakaszában is turnézott.

Elvis rossz állapota ellenére menedzsere, Colonel Tom Parker mégis úgy döntött, hogy videóra veszik ezt a dalt. A felvételen Elvis légzési nehézségei és lassú mozdulatai már jól kivehetőek. A dal előadásában Charlie Hodge segédkezett, aki Elvis elé tartotta a mikrofont.

Elvis akkor még nem tudhatta, hogy tündöklő és legendás karrierjének egyik utolsó dalát adja elő. Ezen fellépése után még öt állomás maradt a turnéjából. Utolsó koncertjét az Indianapolisi Market Square Arena-ban adta 1977 június 26-án, ahol a rock’n’roll királya az “Can’t Help Falling in Love” című örök-klasszikusával búcsúzott.

Annak ellenére, hogy ez a felvétel már Elvis utolsó napjaiban készült, a rock’n’roll királyának jelenségén mit sem változtatott. Erőteljes és karakteres hangjával, szenvedélyes játékával és feledhetetlen karakterével él tovább emlékezetünkben.