Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elvis Presley napjaink egyik legelismertebb és legtermékenyebb énekese, hiába nincs már közöttünk több mint négy évtizede. A dalait még ma is előszeretettel játszák a rádiók, és feldolgozások százai születnek a legnagyobb slágerei nyomán. Aztán ott vannak az eddig még sosem látott, semmiből előkerült videófelvételek a Királyról, melyek felvillanyozzák a lelkünket, és a technológiának köszönhetően Elvis ma már a saját lányával is duettet énekelhet, a lehető legmeghatóbb módon!

Ez nagyon meg fog lepni: Elvis ma is él, és duettet énekel a lányával!

A Király legutóbbi „szerzeménye” egy érzelmes gospel-ballada, duettpartnere pedig a kislánya, Lisa Marie Presley, aki idén ünnepelte 40. születésnapját. A felvétel címe Where No One Stands Alone, és Elvis Presley legújabb, gospel dalokat tartalmazó gyűjtőlemezén található meg.

A két csodálatos hang együtt emelkedik és kúszik vissza a hangskálán, tökéletes harmóniában. A zenei alapot a gitár és a zongora alapozza meg, andalító hangulatot árasztva. A dal eredeti változata 1967-ben jelent meg, a Király How Great Thou Art című nagylemezén.

A Where No One Stands Alone új változata alig pár napja debütált egy dalszöveges videó kíséretében, melyben családi fotók és különleges pillanatok villannak fel a Presley család archívumából. Ezek közé Lisa Marie Presley stúdióban készült fotói is beékelődnek, miközben a felvétel rá eső részét rögzítette. A hangrögzítés és a forgatás Nashville-ben, Hollywoodban és New Yorkban zajlott, beleértve pár helyszínt, ahol maga Elvis is koncertezett virágkorában.

„Nagyon erős és megmozgató érzés volt apámmal együtt énekelni. A dalszöveg hozzám beszél, és megérinti a lelkemet. Biztos vagyok abban, hogy ezek a verssorok apámhoz is ugyanígy szóltak. Joel Weinshankert, a producert mélyen meghatotta ez a posztumusz kollaboráció, és ezt nem is hagyta szó nélkül. Azt mondta, egy ilyen történelmi jelentőségű felvétel, azok a szobák, ahol maga Elvis is rögzítette a legemlékezetesebb dalait, a legmenőbb koncertek és az őszinte érzelmek, melyek mindezekből áradnak, egy olyan emléket kovácsolnak össze, melyet örökké becsülni fogunk.” – fogalmazott Lisa Marie Presley, a producer szavaival élve.

Elvis Presley legújabb gyűjtő-albuma 14 újrahangszerelt szerzeménnyel érkezik, olyan énekesekkel a háttérben, akik Elvis egykori kollaboránsai voltak, mint például Darlene Love, Dr. Cissy Houston, Terry lackwood, Armond Morales és Jim Murray. A lemez augusztus 10-én látta meg a napvilágot, és a Király legszebb gospel-dalait kelti új életre.