Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A film kedvelői egyszerűen csak Charlie Blackwoodként emlegetik – Kelly McGillis ezelőtt három évtizeddel írta be magát a történelembe, a Top Gun című film premierjekor. A moziprodukcióért egy egész földkerekség rajongott, és még ennyi év után is szívesen újranézzük, sóvárogva a régi szép idők és egy kis romantika után.

Rá sem ismersz: 32 évvel a Top Gun premierje után, így néz ki a film női főszereplője!

McGillis első nagy sikerét a 1985-ben kiadott A kis szemtanú (Witness) című film hozta meg, amiért Aranyglóbusz- és BAFTA-díjra is jelölték őt. Amikor a színésznő Hollywood legrangosabb piros szőnyegein pózolt, és mondhatni, karrierje csúcsára ért, megérkezett a Top Gun, amivel végleg beírta magát a filmtörténet nagykönyvébe. A rajongók odáig voltak, hogy Kelly McGillist Tom Cruise oldalán látták, aki egyébként Pete „Maverick” Mitchell jóképű pilótát alakította, magába habarítva a női társadalom 90%-át.

A Top Gun sikere után, McGillis kisebb szerepeket vállalt, úgy a színpadon, mint a képernyők előtt. 2004-ben Mrs. Robinsont játszotta a Diploma előtt (The Graduate) című film színpadi változatában. Idén pedig a mozivásznakra is visszatér: Annie Cookként áll a nézők elé, a róla elnevezett önéletrajzi produkcióban.

Rá sem ismersz: 32 évvel a Top Gun premierje után, így néz ki a film női főszereplője!

A hollywoodi életével párhuzamosan, a 60 éves színésznő több magánéleti válságon ment keresztül. Válások és szakítások tarkították az életét. 2009-ben felvállalta a nyilvánosság előtt is, hogy leszbikus, de a Melanie Leisszel való tartósabb kapcsolata is kudarcba fulladt. 2016-ban betörtek a lakásába, neki pedig közelharcot kellett vívnia a támadójával. Akkor döntött úgy, fegyvertartási engedélyt kér.

Kelly McGillist nemrégiben Észak-Karolinában látták, röviddel azután, hogy Val Kilmer bejelentette, hozzáláttak a Top Gun második részének a forgatásaihoz. Mint ismert, készülőben a sikerprodukció folytatása, azonban azt még nem tudni, hivatalosan ki is lesz Tom Cruise partnere a vásznakon.

A tervek szerint, a Top Gun 2 jövőben, 2019 július 12-én kerül a filmszínházakba. A rajongók nagyon is reménykednek abban, hogy Kelly McGillis játssza majd a női főszerepet, viszont a színésznő kaliforniai felbukkanása nem épp a legjobb előjel. A stáb már hozzálátott a munkához, és az első jeleneteket San Diegóban kapják lencsevégre.

Természetesen mi is örülnénk, ha Kellyt láthatnánk viszont a második részben, viszont ettől függetlenül, bárki is játssza Charlie szerepét, mi türelmetlenül várjuk! És te?