Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Már jópár éve fut a legendás Queen-együttesről készülő film projektje, de a folyamatos változtatások lassan mindenkiben felébresztették a gyanút, hogy bár fájdalmas lenne, ez a moziprodukció talán mégis kudarcba fullad. Hát eddig volt, és nem tovább: a bizonytalanságnak vége, a rendezők, színészek és forgatókönyvek végre sínre kerültek, és május 15-én megérkezett a Bohemian Rhapsody első hivatalos filmelőzetese, Rami Malekkel a főszerepben!

Megérkezett a Bohemian Rhapsody első hivatalos filmelőzetese!

A várva-várt moziprodukció november 2-án debütál a filmszínházakban, és máris a lehetséges Oscar-díjakról beszélnek, melyeket megkaparinthat majd. A filmet a 20th Century Fox forgalmazza, Freddie Mercury szerepében pedig Rami Malek látható, aki bár fizikumra cseppet sem hasonlít az aranytorkú frontemberre, annak viselkedése és a kirobbanó energiája úgy illik rá, mint egy kesztyű! De a külsejére sem lehet panaszunk: a stylistoknak és a technológiának hála, az ifjú színész úgy fest a másfél perces videóban, mint egy újjászületett Freddie Mercury!

A Bohemian Rhapsody filmprojekt rengeteg módosításon esett át az utóbbi években. A rendezők és a forgatókönyv mellett még egy központi szereplőt is lecseréltek! Sokáig Sacha Baron Cohen-t tartották nagy esélyesnek, de ő egy vulgárisabb, komikusabb zónába terelte volna az eseményeket, ezt pedig a Queen tagjai nem helyeselték. Rami Malekkel a főszerepben, sokkal komolyabb, de mégis energiával, sármmal, élettel teli produkciót kapunk, melyből a brit humor sem hiányzik majd. A film az együttes felvirágzását követi nyomon az 1970-es évektől addig a bizonyos Live Aid koncertig 1985-ben, mellyel a Queen örökre bevéste magát a zenetörténelembe.

A hírek szerint, Brian May és csapata úgy döntött, nem ad teret a filmben Freddie Mercury bulizós oldalának, mint ahogyan az a pokoli időszak is hiányzik a moziprodukcióból, melyben a legendás szólista a HIV vírus miatt szenvedett. Ezzel ellentétben, számos koncert-részletet kapunk a Queen teltházas fellépéseiről, élethű alkudozásokat a lemezkiadókkal, és olyan ikonikus jeleneteket, melyek alatt az együttes legnagyobb slágerei születettek.

A film első előzetesében a Killer Queen, a We Will Rock You és nyilván a Bohemian Rhapsody című örökzöldekből készült egy gyors egyveleg, ugyanakkor az opera-jelenetekre is kerül utalás, a stúdióban várakozó zenészek előtt.

https://youtu.be/-5tGG-dOuqw

Rami Malek mellett Gwilym Lee is feltűnik a szereplők listáján, ő Brian Mayt alakítja, továbbá Ben Hardy lesz Roger Taylor, és John Deacon bőrébe Joseph Mazzello bújik. Mi nagyon kíváncsiak vagyunk a fiatalemberre, aki Freddie Mercuryt alakítja, vajon tényleg megbirkózik a számára kiadott feladattal? Neked mi a véleményed?