Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Időszámításunk szerint 33-at írunk. Mária egy bizakodó ifjú hölgy, aki csakis azért hagyja el szeretett szülőfaluját, hogy szabad legyen. Egy olyan világban, ahol a nőnek kizárólag a feleség és az anya szerep jutott, Mária gyűjt annyi bátorságot, hogy az álmait kövesse.

Egy film, amit húsvét után is ajánlott megnézni: Mária Magdolna

Visszautasít egy leánykérést, amivel hatalmas botrányt kelt a családjában. A szerettei mind azt hiszik, egy démon szállta meg őt, ezért ördögűzést hajtanak végre rajta, de mivel ez sem segít megzabolázni a lányt, Mária édesapja végül Jézus segítségét kéri. A férfiról azt hallani, kiváló gyógyító, és egyre több követőre tesz szert a zsidók körében, a béke és a szeretet földjéről szóló beszédei által.

Elisha terve működött: Mária végre jó belátásra tért. Teljesen lenyűgözte őt Jézus karizmatikus jelleme és megnyerő beszéde, ezért egy percig sem merült fel benne, hogy ne követné őt a küldetésében. Természetesen, a családja ezzel sem értett egyet, de kénytelen volt őt elengedni. Ekkor veszi kezdetét az igazi történet, melyben a vallás és a dráma indaként fonódik egymásba…

A kétórás moziprodukció olyan színészeket vonultat fel, mint Rooney Mara (Mária Magdolna) és Juaquin Phoenix (Jézus). A forgatókönyvet Helen Edmundson és Philippa Goslett írta, Garth David rendezésében. Mária Magdolna (eredeti címén Mary Magdalene) története március 29-én debütált a magyar mozikban, az alábbi magyar nyelvű előzetes pedig remek ízelítőt nyújt.