KezdőlapFilm7 alulértékelt romantikus film, amit idén neked is látnod kell!

7 alulértékelt romantikus film, amit idén neked is látnod kell!

-

Egy esős hétvége általában arra ösztönöz bennünket, hogy a képernyők előtt töltsük az időnket egy jó film társaságában, mely gondolatokat ébreszthet bennünk vagy egyszerűen álmodozásra késztet bennünket.

7 alulértékelt romantikus film, amit idén neked is látnod kell!

Hirdetés

Nézzünk tehát néhány kevésbé ismert romantikus filmet, melyek társaságában az ilyen esős, szomorkás napok is jobban telnek!

1. A szerelem útján – Before We Go (2014)

Szereplő és rendező szerepében Chris Evanst láthatjuk, oldalán a csodálatos Alice Eve-el. A film cselekménye szerint, egy nő elkési a Boston felé tartó vonatot, ráadásul egy rablótámadás áldozata is lesz. Az éjszakát kénytelen az állomáson tölteni, ahol mellé szegődik egy utcai zenész, akivel az ismerkedést követően egyre komolyabb dolgokról kezdenek beszélgetni, sok mindent megtudva ezáltal egymásról!

Hirdetés

2. Southside with You (2016)

Amerika egyik népszerű és híres embere hatással volt a filmiparra is. Egy sor dokumentumfilmet követően, 2016-ban napvilágot látott egy teljes estét betöltő film, az elnök, Barack Obama életéről. Az elnök szerepében Parker Sawyers-t látjuk, akinek első találkozását Michellel, és az ezt követő kapcsolatukat taglalja a film. Bemutatására a Sundance filmfesztivál keretén belül került sor.

3. Volt egy tánc – Take This Waltz (2011)

Margot (Michelle Williams), boldog házasságban él, de váratlanul beleszeret Danielbe (Luke Kirby), a szemben lakó szomszédba. Ettől a perctől családi élete lejtőre kerül. „Egy film a házasságot megölő rutinról, de ugyanakkor egy szerelem kezdetéről, mikor egy pillantás, vagy érintés is elég a felhőtlen boldogság érzetéhez” – mondta egy néző.

4. Ház a tónál – The Lake House (2006)

A körülmények, melyek során megismeri egymást a tervező, Alex Wyler (Keanu Reeves) és a doktornő, Kate Foster (Sandra Bullock) nem éppen a leghétköznapibb. A ház megvétele kapcsán a két ember levelezni kényszerül egymással, melynek során rájönnek, hogy e levelesláda egy” hídként” működik a 2004-ben élő Alex és a 2006-ban élő Kate között. Mindent elkövetnek, hogy találkozni tudjanak, de az idővel való játék veszélyesnek bizonyul számukra.

5. Tegnap éjjel – Last Night (2011)

Egy film, mely néhány olyan kérdést vet fel, mint:

Hogyan csal meg egy nő?
Hogyan csal meg egy férfi?
Melyik nagyobb csalás, a fizikai vagy az érzelmi?
Hogyan vészeljük át ezt az időszakot?

Egy thriller, melyben Keira Knightley és Sam Worthington egy párt alakít, és bemutatja mindkettőjük harcát, melyet rendre megvívnak saját kísértéseikkel.

6. Szerelmes lettem – Io sono l’amore (2009)

Egy kiváló film, mely bemutatja egy házasság során a kialvó szikrát. Egy milánói üzletember szofisztikált feleségeként, Tilda Swintonnak úgy tűnik első látásra, hogy mindene megvan: egy palota, férj és három gyerek – mindaddig, míg rá nem döbben, hogy nem boldog. Egy fiatal szakács felkelti az érdeklődését, és segít újra felfedezni önmagában a nőiességét.

7. Hiteles másolat – Copie conforme (2010)

A 2016-ban elhunyt iráni rendező, Abbas Kiarostami utolsó előtti filmje, melyet beneveztek a 2010-es Cannes-i Filmfesztiválra is, és mellyel Juliette Binoche elnyerte a legjobb női szereplő címet. A film egy nő és egy férfi találkozásáról szól egy Toscana-i kis faluban. A férfi egy brit író, aki egy konferenciára érkezik, a francia származású nő pedig egy galéria tulajdonosa. Egy történet, mely bárkivel bármikor előfordulhat.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek