Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Március 4-én, vasárnap éjjel került megrendezésre az idei Oscar-gála. A filmtörténet legrangosabb eseményének a Los Angelesi Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) adott helyet, ahol a filmcsillagok szebbnél szebb ruhakölteményekben várták, hogy a mikrofonba mondják a nevüket.

A víz érintése lett 2018 legjobb filmje! Annyira, hogy még a rendezője is Oscart kapott.

Az utóbbi pár napban egyébről sem lehetett hallani a médiában, mint az idei Oscar-gála legmenőbb és legcsúnyább szettjeiről, de legalább annyira fontos megemlíteni a díjnyerteseket is, akik (többé-kevésbé) megérdemelten vihették haza a legendás szobrocskát.

2018 legjobb filmjeként A víz érintése (The Shape Of Water) című moziprodukció végezte. Az est alatt nem kevesebb, mint négy szobrot zsebelt be – a legjobb film kategória mellett övé lett a legjobb rendezőnek (Guillermo Toro), a legjobb főcímdalnak (Alexandre Desplat) és a legjobb látványtervezésért (Paul Denham Austerberry, Shane Vieau és Jeffrey A. Melvin) járó díj is.

A története a hidegháborús Amerikában játszódik, és elsősorban a fantázia szüleménye. Elisa egy szigorúan őrzött kormányi létesítményben dolgozik, takarítónőként. Élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor kolléganőjével olyasvalamibe ütköznek, amit eddig még sohasem láttak: egy furcsa kétéltű lénybe, aki felkelti az érdeklődésüket…

A fantasy-filmdrámában Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones és Michael Stuhlbarg kaptak szerepet. A hazai mozik február 22-től már játsszák, szóval mindenképp érdemes megnézni!

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről sajnos nem lett díjnyertes, ám maga a tény, hogy jelölést kapott a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, már ez is szép teljesítmény.