Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Február igencsak bőséges film-felhozatalt ígér, hiszen számos vadonatúj film premier vetítésére kerül sor a mozikban, ezekből szemezgetve, íme a legígéretesebb alkotások.

10 filmajánló, ha igazán jó és friss filmeket néznél februárban!

Did You Wonder Who Fired the Gun?

Egy kalandos dokumentumfilm, amely az 1940-es évek Amerikájában játszódik. A cselekmény egy rejtélyes gyilkosság köré épít, ami a rendező, Travis Wilkerson, közeli rokonaival történt. Egész pontosan a nagyapját gyilkolta meg 1946-ban egy afroamerikai személy, aki meg is úszta tettét.

A filmet február 28-án mutatják be az amerikai mozikban.

The Trader

A Netflix legújabb sorozata inkább dokumentum-filmes irányba mozdul. Egy kereskedő szemszögéből kaphatunk bepillantást egy olyan Georga-i falusi közösség életébe, melynek valutája a krumpli, és mély szegénységben élik mindennapjaikat. Február 9-től érhető el a sorozat.

I, Tonya

Tonya Harding egyike volt a legismertebb jégkorcsolyázó sportembereknek. Karrierje mindaddig felfele ívelt, mígnem belekeveredett néhány tisztességtelen ügybe. Eme kisiklások oka, pedig nem más volt, mint egy férfi. Ezen történetet mutatja be a film, természetesen némi túlzással. Február 23-án mutatják be az Egyesült Királyságban.

Dark River

Apja halálát követően Alice 12 év után visszatér szülőfalujába, hogy megörökölhesse a családi farmot, mely szerinte jogilag megilleti. A film 23-án kerül bemutatásra az Egyesült Királyságban és Írországban.

Early Man

A kezdeti időkig nyúlik vissza az animációs történet, amikor a Földet még a gyapjas mamutok és egyéb őslények uralták. Dug történetét mutatja be, aki társaival együtt törzset alapít, hogy legyőzze ellenségeit. A rajzfilmfigurák vonásai jobbal lehetnek ismerősök, hiszen a filmet a Shaun a bárány alkotói készítették. Megtekinthető február 1-től.

Tehran Taboo

A felnőtt korosztálynak szóló animált film egy prostituált történetét mutatja be. Két nő és egy muzsikus férfi kalandjait tárja fel, akik Teherán egyik legvallásosabb kerületében élnek és próbálnak lázadni a szabályok ellen. Magyarországon február 8-tól látható.

Annihilation

Tudományos-fantasztikus horrorfilm. Egy csapatnyi katona behatol egy környezeti katasztrófa sújtotta területre, viszont csak egy éli túl a küldetést, és ő is életveszélyes sebesüléseket szenved. A katona megmentésére biológus felesége, Lena, siet. Február 23-tól megtekinthető az Államokban és az Egyesült Királyságban.

Black Panther

A film, a Marvel képregények oszlopos hőséről, a Fekete Párduc történetéből merít. T’Challa apja (Wakanda királya) halála után visszatér az elszigetelt afrikai államba, hogy nyomdokába lépve, királyként visszaállítsa a békét a területen. Február 16-tól lesz látható.

The 15:17 to Paris

Igaz történetre alapozva a film három amerikai jó barát esetét mutatja be, akik egy terroristákkal teli vonaton utaznak Franciaországban. A címben szereplő időpont a vonat Amszterdamból való távozását jelzi. Megtekinthető február 9-től.

A Fantastic Woman

A filmet jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar gálán. Cselekménye középpontjában egy idősebb férfi és egy sokkal fiatalabb, transznemű nő románca áll. A csavart a filmben az idős férfi halála hozza el, hiszen a nőt vádolják. Február 2-tól látható az alkotás.