KezdőlapFilmAranyglóbusz-filmek, melyeket érdemes lesz megnézned 2018-ban!

Aranyglóbusz-filmek, melyeket érdemes lesz megnézned 2018-ban!

-

2018. január 7-én, vasárnap került sor a 75. Golden Globe-díjak kiosztására. A filmvilág egyik legrangosabb eseményén idén A Pentagon titkai, A világ összes pénze, Az elit játszma és A katasztrófaművész című alkotás volt a legérdekesebb.

Aranyglóbusz-filmek, melyeket érdemes lesz megnézned 2018-ban!

Hirdetés

Izgalmas történetükkel, melyeket a való élet ihletett, és minden idők leghíresebb színészeivel a vásznakon, jó kis év elébe nézünk, legalábbis a mozizás értelmében!

A Pentagon titkai (The Post) politikai filmdráma február 20-án debütál a hazai filmszínházakban. A produkció hat kategóriában kapott jelölést, de Aranyglóbuszt sajnos nem vitt haza. A filmet Steven Spielberg rendezte, Meryl Streeppel és Tom Hanksszel a főszerepben pedig minden idők legvisszhangosabb botrányát viszi képernyőre, ami a Pentagont valaha is érintette.

Hirdetés

A vitatott produkciót, melyben Kevin Spaceyt sürgősséggel váltották le Christopher Plummerrel, három kategóriában jelölték. A világ összes pénze (All The Money In The World) című dráma sem lett díjnyertes, de a mondanivalója mindenképp említésre méltó: a története bebizonyítja, az életben minden döntés számít. És amikor a háborút a szerelem és a pénz vívja, csakis egy lehetőség jöhet szóba. A filmet január 25-től vetítik a magyar mozikban.

A mindig is vakmerő Molly Bloom történetét két kategóriában is jelölték a Golden Globe-ra. A nő közel egy évtizedig állt a legdrágább és legszélsőségesebb pókerjátszmák mögött. A majdnem 2 és fél órás életrajzi krimi forgatókönyve valós történeten alapul, melyet Jessica Chastain és Kevin Costner elevenít fel. Az Elit játszma (Molly’s Game) nem lett Aranyglóbusz-nyertes, de mindenképp érdemes megnézni. Január 5-től már javában vetítik a hazai filmszínházakban.

Bár kapott hideget is, meleget is, A katasztrófaművész (The Disaster Artist) és főszereplője végül nem ment üres kézzel haza. James Francót ugyanis a legjobb komédia/musical színész kategóriába jelölték, és meg is kapta a Golden Globe-ot. A Warner Bros Pictures produkciója a világ legrosszabb filmjének tartott The Room-ról szól, és a lehető legjobban tálalja annak történetét. Az életrajzi dráma-komédia december 8-án debütált az amerikai mozikban, arról viszont, hogy mikor lesz látható Magyarországon, egyelőre nincs információ.

Ami az Aranyglóbusz további nyerteseit illeti, a legjobb film idén a Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) krimi-dráma és a Lady Bird dráma-vígjáték volt. Előbbit január 25-től, utóbbit március 1-től vetítik a hazai mozikban.

A legjobb színész kategóriában Gary Oldman (A legsötétebb óra – erről cikk a Doilyn) és Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában) kapott szobrocskát. A legjobb rendező idén Guillermo del Toro (A víz érintése) lett, a legjobb forgatókönyvért pedig Martin McDonagh (Három óriásplakát Ebbing határában) kapott Aranyglóbuszt. A legjobb filmzene kategóriában Alexandre Desplat (A víz érintése) volt a nyertes, és a legjobb betétdalért a This Is Me (A legnagyobb showman) című dal kapott Golden Globe-ot. Ami a legjobb animációt illeti, idén a Coco vitte haza a szobrot, a legjobb idegen nyelvű film pedig az Aus dem Nights lett.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek