Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Korábban már cikkeztünk arról, hogy nemsokára visszatér a Jégvarázs című animációs film cuki kis hóembere, egy megújult ünnepi sztoriban. Hát ez a pillanat nagyjából egy hete jött el, pontosabban november 23-án, amikor Olaf karácsonyi kalandjai mellett COCO is a vásznakra került – a legújabb Disney-Pixar produkció, amit neked is látnod kell!

A COCO már a mozikban - Ezt a rajfilmet te sem hagyhatod ki!

A COCO egy 12 éves kisfiú magasra törő álmait mutatja be, aki élete nagy kalandjára indul. Miguel egyre híresebb énekessé válik, akárcsak a példaképe, Ernesto de la Cruz, Mexikó legnépszerűbb zenésze. Mindössze egyetlen akadály áll a kisfiú útjába, éspedig a családjában már évek óta tilos a zene, és ezt a leghatalmasabb tehetség sem változtathatja meg…

A Pixar-stúdiók mindig is valami újat, egy teljesen más világot mutatnak meg a filmjeikben. Izgalmas kalandokra hívnak, legyen az Párizsban, a Nagy Korallzátonyokon vagy… Szörnypoliszban. Ezúttal is komoly kutatómunka áll az animáció hátterében:

„Három éven át látogattuk a múzeumokat, piacokat, műhelyeket, templomokat, farmokat és temetőket ebben az országban. Több családot is felkerestünk, akik tárt karokkal fogadtak. Kedvenc ételeikkel kínáltak, és a tradicionális zenéikkel szórakoztattak. A legfontosabb viszont az volt, hogy láthattuk és megtapasztalhattuk, mennyire értékes számukra a család. Nagyon szerettük volna ezeket a családi kapcsolatokat kiaknázni, melyek generációkat kovácsolnak össze. Ez a film a múlt megünnepléséről szól még akkor is, ha a jövőbe nézünk.” – fogalmazott Lee Unkrich, a COCO rendezője.

Bár rajzfilm, a COCO nemcsak a gyerekeket célozza meg, sőt! Egy remek családi kaland-komédia, mely a közel kétórás terjedelmével minden felnőtt szívét meghódítja.

Te már láttad?